Hırsızlar, Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’ni soyup soğana çevirdi

Hırsızlar, Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’ni soyup soğana çevirdi

BİTLİS – Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’hangi giren kimliği belgisiz can ya dahi şahıslar, içerdeki bütün malzemeleri çaldı.

Bitlis’te daha geçmiş bir görülmemiş tıpkı arakçılık olayı yaşandı. Bitlis Sosyal Yardımlaşma ve El Birliği Vakfı, Bitlis Natür Dulda ve Milli Parklar Müdürlüğü, Muhtarlar Derneği, Engelliler Derneği gibi birçok amme kurumu ve derneğin saha aldığı eski hükümet konağında yaşanan hırsızlık olayı pes dedirtti. Tıpkısı yapı içerisinde elan öncesinde değişik kurumlarda meydana gelen hırsızlık olaylarının sonuç mağduru Bitlis Gazeteciler Cemiyeti oldu. Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’ne giren hırsızlar, ofisi adeta üleştirme ettiler. Bitlis Denetimli Azadelik Müdürlüğü karşısındaki çarkıt il binasının 4’üncü katındaki BİGACEM ofisine giren hırsızlar; cemiyetin kapıları dahil başlamak amacıyla içerdeki belgelik dosyaları, mobilyaları, elektronik cihazları, topluluk evrakları ve demirbaşları çalarak kayıplara karıştı.

Hırsızlık olayı yaşandığı ihbarını düzlük BİGACEM Başkanı Sinan Aygül ve dernek yönetimi, gazeteciler ile birlikte soluğu el merkezindeki dernek binasında aldı. Cemiyet ofisine giren toplum örgütü yönetimi ve gazeteciler, gördükleri görünüş karşısında adeta yadırgatıcı oldu. Bili verilmesi konusunda görüngü adına gelen polis, görüngü yerindeki önce incelemelerini yaptıktan sonradan olayla ait tahkik başlattı.

“İlk posta böyle bire bir hırsızlık olayı ile karşılaşıyoruz”

Konuyla ilgili açıklamada kâin BİGACEM Başkanı Sinan Aygül, mesleki yaşantısı süresince birçok arakçılık haberine gittiğini fakat mağduru oldukları hırsızlık olayı kabilinden bire bir hırsızlık olayıyla elan evvel karşılaşmadığını anlatım ederek, ofiste iğneden ipliğe her şeyin çalındığını söyledi. Maddi zararın 200 bin TL’nin üstünde tamlayan Aygül, ayrıca olayda BİGACEM marifetiyle kestirmece 3 yıldır planlı birçok projenin hava kayıtlarının barındırıldığı cihazlar, arşivler ve cemiyete ilgilendiren resmi evrak ve topluluk defterlerinin birlikte kayıp olduğunu rapor etti. Aygül, “Meslek hayatım süresince adi hırsızlıktan, nitelikli hırsızlığa, yolsuzluğa büyüklüğünde yüzlerce arakçılık haberi yaptım. Böylesine ilk defa denk geliyorum ve ne yazık kim mağduru da biziz. Bitlis merkezde eski vilayet binasında bulunan ve 2017 yılında vilayet vasıtasıyla bize tahsis edilen merkez büromuz soyulmuş. Profesyonelce yapılmış, kalifiye tıpkı vurgun hem üstelik. Kapısı kırılarak girilmemiş, şahsen kapının kendisi dahi sökülerek çalınmış. Büromuza giren kişi evet da eşhas kapısıyla bu arada içerdeki hep malzemeleri çalmış. Merkezdeki büromuzda başkanlık makamı, yazmanlık odası, mutfak ve konferans salonumuz vardı. Çağ mobilyaları, elektronik cihazlar, mutfak malzemeleri, arılık malzemelerine büyüklüğünde temas husus münfail. Evraklarımızın, arşiv kayıtlarımızın benzeri kısmı yerlere saçık tıpkısı kısmı kayıp. Binada resmi kurumlar var, dernekler var, antre kapısı mesai saatleri dışında kilitlenmiş benzeri yapı. Nasıl olduğunu merak diyoruz ancak hep sorumluları ortaya çıkarılacaktır. Emniyete bilgelik verdik, güvenlik ekipleri gelip dolay incelemeyi yaptılar daha sonradan görüngü yeri inceleme ekipleri gelerek çalışmalarını yaptılar. Karakolda şikayetçi olarak yasal süreci başlattık. İlk etapta ulaşabildiğimiz bilgilere göre zanlıların kimlikleri bambaşka benzeri skandala sefer anahtar şekilde. Emniyetin ve akabinde savcılığın yürüteceği tahkikatı bekliyoruz. Elan sonraları mufassal şekilde kamuoyuyla gereken bilgiyi paylaşacağız” dedi.

Share: