Tatvan’daki betik fuarı demet görüyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen “Tatvan Doğu Rum 1. Kitap Fuarı”na öğrenciler ile kaymakamlık sakinleri rabıt gösteriyor.

Tatvan Belediyesi tarafından, şehremaneti bünyesindeki Dirim Ahzüita Merkezi’nde tevhit edilen fuarda 100 civarında kitabevi ve 120’den aşkın yazarın kitapları düzlük alıyor.

Belediye Başkanı Mehmet Güvenli Geylani, Tatvan’ın kültür ve musahabe şehri olduğunu belirtti.

Uzun yıllardır planladıkları fuarın pandemi süreci dolayısıyla bugüne kaldığına değinen Geylani, “İkinci tezkere fuarını ’55. Tatvan Şark Küçük Asya Fuarı Kültür ve Görüşme Festivali’ etkinlikleri kapsamında düzenlemeyi planlıyoruz. Bu ilk kitap fuarımızdı ve bunu geleneksel hale getirip gelecek yıllarda daha kapsamlı ayrımsız şekilde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.” diyerek konuştu.

Fuarda sevenleriyle buluşarak kitaplarını imzalayan yazarlardan Ayça Alp ise Tavan’dahi olmaktan bahtiyarlık duyduğunu bildirerek, “Hava haddinden fazla sevimsiz ama fena hâlde tıpkısı fuar ve ahali çok sevimli.” dedi.

Yayınevi yetkililerinden Yüksek Bilboğa birlikte Tatvanlıları kitaplarla buluşturmak amacıyla fuara katıldıklarını anlatım ederek, parçalanmamış öğrencileri, aileleriyle fuara nida ettiklerini dile getirdi.

Nergis Kuyutürk bile Tatvan’dahi organize edilen önceki betik fuarına gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydederek, emeği geçenlere teşekkürname etti.

Share: