HDP Insan Umumi Başkanı Sancar, Batman’daki mitingde konuştu

HDP Herif Umumi Başkanı Mithat Sancar, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde erbap olduğumuz belirleyici gücü demokratik sorumlulukla hal için kullanacağız.” dedi.

Sancar, partisinin Batman’daki 8 Mart Kadınlar Parkı’nda düzenlediği mitingde, 2023 seçimlerinin yaklaştığını belirterek bu kapsamda halkla buluştuklarını, karı ev, çıkmaz sokak, mahalle mahalle, site şehir gezerek seçime hazırlandıklarını söyledi.

“Bu ülkeye hareketli demokrasiyi, tam özgürlüğü, adaleti, karşılık yurttaşlığı ve iri barışı bizler getireceğiz. Bakir tıpkı dirim cins. Bunu bizler kuracağız. İttifaklarımızla, sizlerin balaban gücü ve desteğiyle yeni benzeri Türkiye yaratacağız, bakir ayrımsız hayat kuracağız. Eşitlik, özgürlük, demokratlık ve sulh bizlerle gelecek. Bunun farkındayız.” ifadelerini kullanan Sancar, Meclis’e hayat dolu ayrımsız şekilde girmeyi hedeflediklerini belirtti.

Seçim çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Sancar, bu yürüyüşün başarıyı getireceğine inandıklarını kaydetti.

Sancar, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde eş olduğumuz belirleyici gücü demokratik sorumlulukla çözüm için kullanacağız. Bu ülkeyi karanlığa mahkum olmaktan çıkaracağız. O istikrar bile inanç dahi bizde var. Halkın desteği bile arkamızda. Türkiye’da hal halkta. Sizler burada duruşunuzla, sesinizle, iradenizle Türkiye’da çözümün adresini gösteriyorsunuz. Çözümün adresi burada, halkın kalbinde ve gözlerinde. Bizlere yüklediğiniz sorumluluğun farkındayız. Bu sorumluluğu adına anlatmak için elimizden gelen seçkin şeyi yapacağız.”

Mitingde, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kayırıcı Genel Başkanı ve Diyarbakır Mebus Salihe Aydeniz bile bir müşavere yaptı.

Alanda bazen şahıslar, ellerinde Fransa’nın başkenti Paris’te, 69 yaşında aynı Fransız vatandaşının etrafa silahla dokunaklı açması sonucu ölen 3 kişinin fotoğrafının bulunduğu döviz taşırken, bazı bazı terör örgütü PKK sergerde Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı.

Mitinge, HDP Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ruştu Tiryaki, Feleknaz Pöç ve Necdet İpekyüz birlikte katıldı.

Share: