Hatay’da enkazdan çaldığı polis tabancasını satmaya çalışırken yakalandı

Hatay’da enkazdan çaldığı polis güçleri tabancasını satmaya çalışırken yakalandı

KARAMAN Hatay’da yıkılan binanın enkazından çaldığı polise ilgilendiren harcıâlem tabancasını Karaman’da satmaya çalışırken yakalanan erkek tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Bilal Ş., 4 arkadaşıyla gelişigüzel yer sarsıntısı bölgesi Hatay’a gitti. Edinilen bilgiye göre, Bilal Ş., burada polislerin ağır sıklet kendisine yaşadığı ve depremde yıkılan 600 evler sitesinin enkazına girdi. Bilal Ş., enkazdan bulduğu tabanca, kredi kartları ile 2 nüsha laptop bilgisayarı yanına alarak Karaman’a getirdi. Bilal Ş’nin enkazdan çaldığı tabancayı 30 bin liralık karşılığında satmaya çalıştığı yönünde his kayran İl Güven Müdürlüğü Düzenlilik Büro Müdürlüğüne ilişkin Hırsızlık Bürosu ekipleri emek başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Bilal Ş’yi gözaltına alan ekipler, şahsın ikametinde arama yaptı. Aramalarda, Beretta işaret tabanca, tabancaya ilişik 2 sayı şarjör ile yer sarsıntısı bölgesinden çalındığı değerlendirilen güven kartları ve 2 nüsha laptop ele geçirildi. Aramaların devamında ise 2 skor tüfek,1 skor kurusıkı tabanca, 1 sayı muşta ile habbe bodrumunda değişik tarihlerde çalındığı belirlenen 2 skor hızar motoru ve 2 sayı çim biçme tırpanı ele geçirildi.

Tabanca enkazdan dertli kurtulan polise ilgilendiren çıktı

Düzenlilik Ofis Müdürlüğüne sadık Hırsızlık Bürosu ekipleri, Bilal Ş’nin enkazdan çalarak satmaya çalıştığı tabancanın kime ait olduğunu yakalamak amacıyla saf numarasından sorguladı. Yapılan sorgulama sonucunda tabancanın enkazdan yaralı olarak kurtulan ve halen İstanbul’da tedavisi devam eden Hatay kadrosunda memur benzeri polis memuruna ilgili olduğunu belirleme edildi.

Arakçılık zanlısı tutuklandı

Polis, savcının talimatı ile Bilal Ş’nin Hatay’a alay malay gittiği C.A., M.N.A., S.Ö. ve A.K. isimli kişileri üstelik gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından ‘Yağma’ sucundan adliyeye gönderme edilen şüphelilerden Bilal Ş. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, C.A ve M.N.A. adli kontrol üzere, S.Ö. ile A.K. da savcılıktaki ifadelerinin peşi sıra erkin bırakıldı.

Öte yandan, tutuklanan Bilal Ş’nin emniyette hırsızlıktan 21 yanlışlık kaydının olduğu öğrenildi.

Share: