“Habermetre 5 – 11 Ilkgüz 2022 Şirketler Gündemi ile hareket dünyasından haftanın sunma balaban haberleri”

Elginkan Topluluğu’ndan 320 milyon euroluk dev envestisman

Elginkan Topluluğu Türkiye’nin sunu büyük seramik fabrikalarından birini kurmaya hazırlanıyor. Serel Seramik A.Ş. Bilecik’in Söğüt ilçesinde 700.000 m2 belirgin alanda Vitrifiye ve Meydan Zar Karo Seramik Fabrikası yatırımı üzere düğmeye bastı. Bilecik ve Manisa yatırımlarıyla alay malay yıllık 2.5 milyon nüsha vitrifiye ve 12 milyon m2 yer duvar orya seramiği istihsal kapasitesine kavuşacak olan Serel Seramik A.Ş., mecmu 285 milyon ekü ciroya cemaat olacak tesisler, tamamlandığında 2.900 kişilik ilişik istihdam sağlayacak. Bilecik Vitrifiye tesisinin temel atma töreni T.C. Erke ve Bağımlı Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez, T.C. Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Aksa Erke, Kazakistan’daki yeni envestisman üzere düzenlenen törene katıldı

Türkiye’nin küresel erke markası Aksa Erke, Kazakistan Erke Bakanlığı’na kapalı RFC (Financial Settlement Center of Renewable Energy Limited Liability Partnership) ile imzaladığı 15 almanak sığa sözleşmesinin arkası sıra, Kızılorda şehrindeki santral sahasında gerçekleştirilen biçimsel törene katıldı. 240 MW oturmuş güce sahip olması planlanan toplanmış ısı ve erke santralinin, şehrin hem ısı hem de enerji ihtiyacını karşılayacağı bildirildi.

Castrol’ün Geleceğin dEVrini Yararlanmak” başlıklı elektrikli dil araştırmasının sonuçları açıklandı

Castrol, Türkiye karışma 10 ülkede 10 bin mütemmim ve otomotive yön veren 100 departman yöneticisiyle yapılan elektrikli şalter araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, dünyadaki araba sahibi tüketicilerin yarısından ilavesi gelecek kez elektrikli çevirici kabul etmek istiyor. Çin yüzde 80 ile bildirme çok elektrikli şalter ahzetmek isteyenlerin bulunduğu ülke olurken, Türkiye’deki tüketiciler de küresel eğilimle bire bir yönde düşünce belirtiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 49’u benzeri ahir araçlarının elektrikli olmasını istiyor. Türkiye, bu oranla Fransa, Avustralya- Yeni Zelanda, BENDE, Hindistan ve Almanya’nın önüne geçiyor.

Kocaeli Fabrikalarında üretilecek yeni umum elektrikli E-Transit Custom ile ticaretin geleceği değişiyor

Ford’un ticari müşterilerinin üretkenlikleri ve verimlilikleri artırmayı hedefleyen bakir hisse senedi birimi Ford Pro, Ford’un heyecanla muhtemel ikinci elektrikli ticari uzlaştırıcı Ford E-Transit Custom’ı tanıttı. Ford Avrupa aracılığıyla devre içi namına Londra’dan gerçekleştirilen toptan matbuat toplantısında, Ford Otosan yoluyla Kocaeli Fabrikaları’nda üretilecek, merakla muhtemel cemi elektrikli ikinci ticari modeli yıpranmamış E-Transit Custom’un yeni tadımlık ve teknolojileri paylaşıldı.

Chery, Türkiye’ye ‘önce harcamak, sonraları üretmek’ amacıyla geliyor

Chery Türkiye Komutan Yardımcısı Zhenghai Mei, Çinli otomotiv üreticisinin Türkiye pazarına girişine ilişik açıklamada bulundu. Chery’nin Türkiye pazarına girişiyle ait şişman kasırga duyduklarını dile getiren Mei, “Türkiye pazarında gelişmemizle birlikte adım adım Türkiye’üstelik aynı istihsal tesisi kuracağımıza ve araçlarımızı Avrupa’ya ihraç edeceğimize inanıyorum. Bu, bizim beş yıllık strateji planımız dahilinde” dedi.

Sabri Pervin Marifet Ödülü’nün bu yılki kazananı Doç. Dr. Nilay Pozitif oldu

Sabri Pervin Vakfı ocak sahipliğinde İstanbul’üstelik düzenlenen törenle, haber dünyasının yeryüzü prestijli ödülleri beyninde yer düz Sabri Ülker Vakfı Bilgi Ödülü kullanılmamış sahibini buldu. Bu sene yedincisi sunulan ödülün kazananı Cornell Üniversitesi Nörobiyoloji ve Tutum Bölümü Doçenti ve Nancy & Peter Meinig Karı Araştırmacısı Doç. Dr. Nilay Olumlu, “Asap Sisteminin Yemek Yiyecek Güdüsünü ve Metabolizmayı Lacerem Arama Ettiği” konusu üzerine yaptığı çalışmasıyla ödüle türe kazandı.

Cheetos Patili Dostlarımıza Yuva Buluyor

PepsiCo’nun önde mevrut çerez markası Cheetos, çıkmaz hayvanlarının yaşam koşullarını ıslah etmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Efsanevi Hakları Federasyonu HAYTAP teşrikimesai ile alışılmadık bir kampanya başlatan Cheetos, kestirmece 500 hayvanın kalıcı yuvalarını bulmalarına bindi oluyor. Proje kapsamında, Türkiye genelinde 37 şehirden toplanan yaklaşık 500 sokak hayvanının bilgileri Cheetos’un resmi web sitesi olan cheetos adresine yüklendi.

LC Waikiki LIMITLESS ile limit bulunmayan!

“İyi kazıklamak herkesin hakkı” inancından hareketle çalışmalarını sürdüren LC Waikiki, engellilerin ihtiyaçlarına karşılık veren hususi tıpkısı derlem tasarladı. LC Waikiki bünyesindeki sakat çalışanların fikirleriyle geliştirilen LCW Limitless koleksiyonundaki seçkin parça, hususi gereksinimli bireylerin giyinirken yaşadığı güçlükler göz önüne alınarak oluşturuldu.

KPMG: Türkiye’nin hamle ekosisteminde 82 prosedür ile tamam zamanların rekoru kırıldı

KPMG Türkiye M&A ve 212 ekiplerinin aksiyon birliğiyle hazırlanan ve 2022 yılı 2. çeyrek altın dönemini havi “Türkiye’nin Aşama Ekosistemi Yatırımları” raporuna göre toptan çapta konuşu faaliyetlerde ve adım ekosistemi yatırımlarında tanıdık yavaşlamaya karşın 2022 yılının 2. çeyreği, Türkiye’nin aşama dünyası için kalburüstü tıpkısı dönüş oldu. Bu çeyrekte 82 muamelat ile tıpkısı çeyrekte tüm zamanların en yüksek prosedür sayısına ulaşıldı. Bunun anne nedeni, yavru yatırımlarının işlem adeti adına tıpkı önceki çeyreğe kıyasla neredeyse iki kalpsiz aynı artma göstererek 61 el işi ulaşması oldu.

Türk Hava Yolları, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin resmi sponsoru oldu

Her yıl dünyanın 129 ülkesinden milyonlarca insanı gökyüzünde buluşturan Türk Çekicilik Yolları arsıulusal ölçekte sunu çok takip edilen spor etkinliklerinden olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nin resmi sponsoru oldu. Türk spor tarihinin en makro sponsorluklarından biri olan bu prestijli iş birliği, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nin 10 Haziran 2023’te İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda gerçekleşecek olması açısından üstelik ayrı tıpkı ehemmiyet taşıyor.



Share: