Turcoin davasında Sadun Kayaç, 10 milyon TL kefaletle tahliye edildi

KOCAELİ’de dijital evcil para üreterek kar payı vaadiyle 1 bilyon TL tutarında dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla açılan Turcoin davasında, mevkuf maznun Sadun Kaya, murafaa yoluyla belirlenen 10 milyon TL kefalet bedelini ödeyerek boşaltma oldu.

2018 yılında Kocaeli’de sayısal yerli mal Turcoin çoğaltma vaadiyle halktan kısaca 1 milyar TL toplayan Sadun Kayaç ve Muhammed Satıroğlu, yapılan şikayet üstüne ayrımsız yıl haziran ayında polis güçleri marifetiyle gözaltına alındıktan sonradan mahkemece tutuklandı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hesaplı sormaca sonrasında, 2’si mevkuf mecmu 37 sanık için ‘Suç çalışmak için örgüt kurma’ ve ‘Tacir veya ortaklık yöneticileriyle kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’ suçlarından Kocaeli 1’inci Kısık Ceza Mahkemesi’nde ülkü açıldı. Mecmu 1176 şikayetçinin olduğu dosya kapsamında sanıkların her bir şikâyetçi için 3’er yıldan 10’ar yıla büyüklüğünde tevessül etmek için toplanmış 3 bin 530’ar yıldan 11 bin 760’ar yıla büyüklüğünde hapisle cezalandırılması rica edildi.

DOSYADA MEVKUF SANIK KALMADIKocaeli 1’inci Bati Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmalarda, duruşma heyeti vakfedilmiş maznun Muhammet Satıroğlu’nun 500 bin TL kefaletle serbest kalmasına hükmetti. Belirlenen meblağı ödeyen Satıroğlu, sabık sene tahliye edildi. Dosya karşı 28 Nisan’üstelik görülen sonuç duruşmada ise dosyadaki yegâne mevkuf maznun olan Sadun Kaya’nın dahi 10 milyon TL kefalet ödeyerek tahliye edilmesine değişmeyen verildi. 4 yıldan mufassal süredir tutuklu mevcut Sadun Kayaç, 16 Eylül Cuma Namazı günü hazineye belirlenen 10 milyon TL kefaleti ödedi. Paranın yatırılmasının peşi sıra, bire bir aktarılma Kayaç cezaevinden tahliye edildi. Bu gelişme sonrasında dosyada mevkuf sanık kalmazken, davanın Kocaeli 1’inci Bati Ceza Mahkemesi’nde görülmesine ileriki günlerde bitmeme edilecek.

Share: