Güngören’de balkonu bürümek amacıyla olan binaya şeritli tılsım

– Güngören’birlikte balkonu vurmak üzere olan binaya şeritli tedbir

İSTANBUL – Güngören’de kâin 4 eğik tıpkısı binanın balkonunda oluşan bölümsel inkıraz, apartman sakinlerini tedirgin etti. Binadaki dairelerin kolonlarında üstelik çatlaklar bulunurken ihbar üstüne görüngü namına gelen Güngören Belediyesi zabıta ekipleri ise binayı kusmak hesabına elden şeritle tılsım aldı. Şeritlerin üzerine asılan “Dikkat teras düşecek” uyarısı ise sabah saatlerinde kaldırıldı.

Güngören’birlikte 4 bükülmüş tıpkısı binanın bulunan aynı binanın ayazlık kısmında bölümsel yıkılma meydana geldi. Balkonda yaşanan çökmeyi gören çatı sakinleri durumu Güngören Belediyesi ekiplerine bildirdi. Olay namına mevrut zabıta ekipleri yapı dahi incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin peşi sıra polis ekipleri elden yıkılma meydana mevrut balkonun alt kısmına şerit çekerek fenomen yerinden ayrıldı. Apartman sakinleri ise çekilen şeridin üstüne “Ayazlık düşecek” uyarısı yapıştır. Binada kâin dairelerde kolon kısımlarında çatlakların bulunduğunu tamlayan ofis sakinleri binadan korktuklarını dile getirdi.

“Binanın içerisinde kolonlarında birlikte çatlaklar var”

Binanın 40-45 yıllık olduğunu ve kolonlarında çatlaklar olduğunu belirten Hacer Çıpa “İki yıldır bu yıkılma var. Çatlak Teşrinisani ayında meydana mevrut depremden sonraları teras biraz daha adi indi. Sülale sahibi henüz geçmiş belediyeye gitti amma akıbet hangi oldu bilmiyorum. Polis gelip şerit çekti. Evde oturanlar bakir taşındı tanımıyorum. Yapı 40-45 yıllık. Bizde tedirginiz korkuyoruz. Bizim ya birlikte başkasının başına dahi gelebilir. Ayazlık çökmesiyle yapı de hasar alabilir. Eş sahipleri belediyeye gidip balkonun altına güçlendirme istemişler. Akseptans etmemişler herhalde. Binanın içerisinde kolonlarında birlikte çatlaklar var. Arkadaşım habbe zarfında çatlaklar olduğunu söyledi. Benimde evimde her yerde çatlaklar var. Kayırıcı katlarda daha çok fasıla varmış” dedi.

“Korkuyoruz amma çaresiz kaldık ne yapalım”

Yer Sarsıntısı bölgesinde evi yıkılınca oğlunun yanına mevrut Emine Yılmayan ise “Yoldan geçince balkonu görüyorum ama komşuları tanımıyorum. Ben depremzedeyim Adıyaman’dan buraya oğlumun yanına geldim. Bizim evde bile çatlaklar var burada da korkuyoruz. Adıyaman’de evim yıkıldı. Evde kolonda çatlaklar var. Korkuyoruz amma devasız kaldık ne yapalım. Hep o riskle uyuyoruz. Oğlum muktezi yerlere yazıp söyledi” şeklinde konuştu.

Share: