Gaziantep’te Beyinli Tahta Temini Projesi tanıtıldı

Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi gelişim birliğiyle planlı Çokbilmiş Yazboz Tahtası Temini Projesi tanıtıldı.

Valilikten yapılan mukayyet açıklamaya bakarak, kentte bakir yapılan okulların çokbilmiş kara tahta ihtiyaçlarının karşılanması için planlı projenin lansman toplantısı Şehitkamil Çakmaktepe Rum Lisesi’nde düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine meydan verilen Vali Gül, gerçekleştirilen projenin önemine işaret etti.

Projenin yalabık olmasını dileyen Gül, “Tahminî 22 milyon lira maliyeti var. Burada şunu yapacağız. Gelişigüzel okulda pekâlâ ayrımsız aptal sınıf olacak. Zımnında de benzeri kitabevi kadar, atölye üzere ihtiyaç olan dersler bu tahtalarda işlenecek ve Milli Eğitim Bilimi Bakanlığımız uslu tahtaları genele yayana kadar bu süreçte öğrencilerimiz bu tahtalardan faydalanmış olacak.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Reisi Fatma Delicesine bile kentte terbiye alanında birçok proje yürütüldüğünü aktardı.

Öğrencilerin talepleri doğrultusunda çalışmaları hızlandırdıklarını aktaran Şahin, “Bu fikirli tahtalar temas okula gittiğimizde öğrencilerin bizden talebiydi. Biz üstelik Valimizin koordinasyonuyla Valilik üzerinden eksikleri tamamlayalım diyerek düşündük.” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Ilbay Gül ve tören düzeni üyeleri sınıfları gezdi.

Toplantıya, AK Parti milletvekilleri Mehmet Sait Kirazoğlu ve Derya Bakbak, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, İl Milli eğitim Müdürü Yasin Belen ve ilgililer katıldı.

Share: