Gale: “Ordu’da şuan 2 bin 232 depremzede misafir ediliyor”

Kalaba’da, yer sarsıntısı bölgesinde bitmeme fail çalışmalara müzaheret etmek ve depremzedelerin başta arık gıda kalkmak üzere müstacel ihtiyaçlarının karşılanması için koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıda, Kargaşa’da 2 bin 232 depremzedenin mihman edildiği belirtildi.

Eski vilayet binasında düzenlenen toplantıda AFAD’dan Mesul Vali Yardımcısı Küçümseme Gale, depremin olumsuz etkilerinin sunma güdük sürede giderilmesi üzere güç aynı çaba sarfiyat edildiğini tabir etti. Kalabalık’nun, depremin önceki dakikalarından itibaren iyi tıpkısı tepke göstererek, kombinasyon bir şekilde sarsıntı bölgesine yardımlarda bulunduğuna ilgi çeken Küçümseme Gale, bu güne kadar zelzele bölgesine 488 hareket makinesi ve kurgu, bin 882 personel ve 140 tır ve kamyon dolusu yardım malzemesi gönderildiğini söyledi. Deprem bölgesine yapılan yardımların organizasyonunda etkin Cıvıl Cıvıl Büyükşehir Belediyesi’ne, kaymakamlık kaymakamlıklarına, kaymakamlık belediyelerine, amme gurur ve kuruluşlarına, politik partilere, çığır odalarına, sivil cemiyet kuruluşlarına, hisse senedi insanlarına, vergili vatandaşlarımıza teşekkür eden Gale, yardımların sürekli olması gerektiğini vurguladı.

“Şuanda 2 bin 232 depremzede vatandaşımız Ordu’da konuk ediliyor”

Zelzele bölgesinden özlük istekleriyle ayrılıp apayrı illere giden depremzedelerden 2 bin 232 kişinin Kargaşa’ya gelerek, otellere, kamu misafirhanelerine ve kişi imkanlarıyla buldukları evlere yerleştiğini belirten Bayram Gale, mevrut depremzede vatandaşların AFAD İl Müdürlüğü’ne kayıtlarının yapılması gerektiğini kaydetti.

“Arık azık ihtiyacı var”

Sarsıntı bölgesinde arz çok gerekseme mahsus malzemelerin başında ark besin olduğuna dikkat çekici Vali Yardımcısı Küçümseme Gale, ” Adıyaman’da koordinatör yerine fariza fail Valimiz Tuncay Sonel ile daim bağlantı halindeyiz. Valimiz bize, zelzele bölgesinde sunma çokça sıska gıdaya gerekseme duyulduğunu söyledi. Bugün itibariyle hareket bölgesi amacıyla arık besin teminine çalışacağız. Tam Ordulu hayırperver hemşerilerimizle gelişigüzel zelzele bölgesindeki depremzede vatandaşlarımızın zayıf gıda ihtiyacını bloke etmek için seferber olacağız. Toplayacağımız ark gıdaları Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerimizde ve icabında iç kesimdeki ilçelerimizde realizasyon edeceğimiz depolarda vikaye edeceğiz. Deprem bölgesinden arzu geldiğinde bu depolardaki arık gıdaları tırlara yükleyerek, yer sarsıntısı bölgesine göndereceğiz. Bunun üzere gerekli hazırlıklarımızı yaptık” dedi.

Toplantıya katılanlar, zelzele bölgesine yapılacak yardımlar ve ilimize gelecek afetzedelerle ilgili yapılacak icraat üzerine düşün, öneri ve düşüncelerini dile getirdiler.

Toplantıya Ilbay Yardımcısı Turgay Reşit, kaza kaymakamları, ilçe şehremaneti başkanları, Kalabalık Büyükşehir Belediyesi Umumi Sekreteri Sait İnan, kâh kamu kurumlarının müdürleri, Ordu, Fatsa ve Ünye ilçeleri ticaret ve uran odası ile ticaret borsası başkan ve yöneticileri, 19 ilçenin esnaf ve sanatkarlar odaları, tarım odaları, sosyal teavün ve dayanışma vakfı müdürleri ve ara sıra sivil topluluk kuruluşlarının yöneticileri katıldı. – ORDU

Share: