Fırat Gül: “Beklenen, özlenen Kocaelispor sahada olacak”

Kocaelispor Maharet Direktörü Fırat Gül, “Muhtemel, özlenen Kocaelispor sahada olacak” dedi.

TFF 2. Tabur ekibi Kocaelispor, hafta sonu oynayacağı Kırklarelispor maçına hazırlanıyor. İl dışındaki dinlenme kampı programlarını bütünler yeşil-siyahlılar, esbak itibariyle Kocaeli’dahi çalışmalarını sürdürüyor. Ustalık Direktör Fırat Gül, sabah Haliç Brunga Tesisleri’nde basın mensuplarıyla tıpkı araya geldi. Sportif Direktör Saraka Oral ve Basın Sözcüsü Tuncay Arıcan üstelik toplantıda saha aldı. Bağımsız Milletvekili hedeflerinin şampiyona olduğunu ifade fail Fırat Gül, “Bu zaman hedefimiz bökelik. Bu misyon doğrultusunda debi edeceğiz. Geçen sezondan artan futbolculardan aynı liste yaptık. Kalanların peşi sıra aktarma politikası gerçekleştirdik. Bu politika, kadromuzun önümüzdeki mevsim yüzdelik 70 ile bitmeme ika yönündedir” dedi.

“Çokça çaplı gençlere sahibiz”

Bu zaman altyapıdan metanetli çok oyuncuyu A takıma kurup takma ettiklerini ifade fail Teknik Yönetmen Gül, “Altyapımızda çokça eşsiz oyuncular var. Mevsim esasen 1 hafta evvel tesiste gençlerimizi topladık. Çoğunu tanıyordum. Elimizde 9 potansiyelli futbolcu var. İçlerinden Süper Loda’de oynayacaklar birlikte var. İnanıyorum ki bu gençlerimiz mufassal yıllar Kocaelispor’a hizmet edecektir. Transferde ne kadar hassassak altyapıdan aldığımız futbolcularla ait de hassas davrandık. Kızılcahamam’birlikte maç süresince kullanmak üzere Adıyaman maçında sadece gençlerimizi kabul etmek istedik. Artağan tıpkısı maç oldu. Skordan feyiz oyuncuların performansları önemliydi. Bu maçın arkası sıra 10 gencimizi kadromuza kattık. Kızılcahamam’dahi çaba yükselttik ve bu süreçte takım birlikteliği, uyumunu sağladık. Bu harmoni da sahaya yansıdı. Topluluk kendisine etiket değiştiriyoruz. Bolu’üstelik hangi yapılmasını istediysek futbolcular da buna riayet gösterdi. Takımdan haddinden fazla umutluyum. Taraftarımızdan destek istiyoruz. 2 evet dahi 3 karşılaşma Derince’dahi oynayacağız. Ardından stadımıza geçeceğiz” diye konuştu.

“87 yaşıma da gelsem o günü unutamam”

Kol düştükleri günü tek unutamayacağına ve çok üzüldüğüne değinen Gül, “Daha geçmiş matbuat toplantısında hangi kadar üzüldüğümü rapor ettim. 37 yaşımdayım 87 yaşıma dahi gelsem o günü unutamam. Ego 1.6 puan sayı farkı yakaladım ve elimden gelen temas şeyi yaptım. Düştüğümüz yerden kalkmasını biliriz. Derince’dahi oyalamak dezavantaj. Kulp değil, koşullar hangi olursa olsun sunma gani oyunu sahaya yansıtmaya çalışacağız. Kadromuz şu anda tam. İzleyenlere sağlık veren aynı topluluk olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Tabur kip geçecek”

Ligin metin geçeceğini fakat ehliyetli aktör kadrosuna eş olduklarını belirten Fırat Gül, “Oyuncu sayımız ehliyetli. Kaleciler hariç 27 kişiyiz. Ekip ve ferdî anlamda ülküsel tıpkı ölçü. Aramızda 2004-2005 tevellütlü futbolcularımız bile var. Elimizden geldiği kadar gençlerimize da nasip yüklemek istiyoruz. Rakiplerin birçoğu bize defans yapacak. Sabık zaman şampiyon olan takımlara baktım, Manisa’nın domine ettiği sezonda 9 karşılaşma 1-1 bitti. Elhasıl lig metanetli geçecek” dedi.

“Külfet bana ilişkin”

Zümre düşülen sezonda ilenç maçının Erzurumspor ile oynanan karşılaşma olduğuna değinen Gül, “Geçen zaman kırılma noktamız Erzurum maçıydı. Elimizdeki oyuncu grubu çokça kısıtlıydı. Oradaki bozgunluk özgüvenimizi düşürdü. Bu maçta 1 nokta haddinden fazla önemliydi. Bu zaman böyle olamaz. Kocaelispor taraftarının özlediği baziçe sahada olacak. Bu takımın başarısızlığında ise cemi kalın bana ilişik olacak” ifadelerini kullandı. – KOCAELİ



Share: