EYT’ye kademeli prim şartı getirildiği iddialarına AK Parti’den cevap: İftiradır, yalandır

TBMM Tasrif ve Bütçe Komisyonu, EYT düzenlemesini bile içeren ‘Sosyal Sigortalar ve Genel Afiyet Sigortası Kanunu ile 375 sınırlanmış Yasa Hükmünde Kararnamede Fark Yapılmasına Dayalı Kanun Teklifi’ni ahbaplık etmek üzere AK Öğür Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

DERNEK TEMSİLCİLERİ DE TOPLANTIYA KATILDI

Toplantıya encümen üyelerinin beraberinde milletvekilleri, nezaret bürokratları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve EYT derneklerinin temsilcileri katıldı.

KOMİSYONDA DÖVİZ AÇTILAR

Komisyonda CHP milletvekilleri, ‘Staj ve çıraklık mağdurlarının olmadığı EYT muallel kaldı’, ‘Staj ve çıraklık SGK kelle sayılsın’ mukayyet dövizler açtı. 4 maddeden oluşan yasa teklifinin yasalaşarak yürürlüğe girmesiyle birlikte, 2023 yılında 2 milyon 250 bin dirilik, proses içeresinde da tahminî 5 milyon kişinin EYT düzenlemesinden faydalanması bekleniyor.

AK Öğür Grup Başkanvekili Muhammet Sakıncasız Akbaşoğlu.

DOĞRU PARTİ’DEN “EYT’YE PRİM ŞARTI GETİRİLDİ” İDDİASINA YANIT

“EYT’de kademeli prim şartı” iddialarına DÜRÜST Öğür Takım Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yanıt verdi. AK Fırka’li Akbaşoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bu, balaban tıpkı beşaret; bu müjdeyi sevinçle karşılayan milyonlarca çalışanımız var fakat bunu değersizleştirmek, amacından saptırmak talip, hakikate bühtan atarak gerçekliği örtmeye çalışanlar bile var.

“TEKLİFİMİZDE HİÇBİR EKSİKLİK YOK”

Bu üstelik ‘teklifle eskimemiş bire bir eşya getirildiği’ yalanı. Bu, apaçık benzeri biber dolması. Ortaya koyduğumuz teklifle kullanılmamış kayıt yani ‘kademeli prim şartı’ getirildiği sözü iftiradır, yalandır, öneri sahiplerine bühtandır. Teklifimizde hiçbir eksiklik bulunmayan.”

Share: