Erkan Aydın’dan Nazır Koca’ya ‘Memleket Hastanesi’ Tepkisi: “Tamamen Site Hastanelerine Kök Aktarılmak İçin Mülga Bu Hastanelerin Takipçisi…

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın Muradiye Memleket Hastanesi’nin akıbetine ait istifham önergesine karşılık veren Keyif Bakanı Fahrettin Kayırıcı, “Mevcut sayrılarevi binasına ihya ve tebeddülat işlemleri yapıldıktan sonra kamu hastanesi olarak cıvıltı gösterecektir” dedi. Işıklı, “İnsanlar ufacık ayrımsız tedavi amacıyla şehrin 30 km uzağına yönlendiriliyor. Şehrin göbeğinde bir sayrılarevi var. Bir Nice kişinin doğduğu, ayrıca vefatlarının olduğu sayrılarevi benzeri dakika evvel hizmete açılması gerekiyor. Tamamen kent hastanelerine gerçeklik aktarılmak için kapatılan bu hastanelerin takipçisi olacağız” diye niteleyerek reaksiyon gösterdi.

CHP Bursa Mebus Erkan Okumuş, 2019 yılında kent hastanesinin açılmasının arkası sıra mülga ve Covid-19 salgını ile karantina hastanesine dönüştürülen Muradiye Şehir Büyüklük Hastanesi’nin akıbetine ilgili Keyif Bakanı Fahrettin Adam’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na istifham önergesi vermişti.

“MEVCUT ŞIFAHANE BİNASINA GÜÇLENDİRME VE TADİLAT İŞLEMLERİ YAPILDIKTAN SONRADAN KAMU HASTANESİ KENDISINE FAALİYET GÖSTERECEKTİR”

Nazır Âdem, soru önergesine “300 yataklı Bursa Muradiye Yurt Cesamet Hastanesi’nin 25.05.2022 tarihinde proje hizmet ihalesi gerçekleştirilmiş olup, 21.06.2022 tarihinde sözleşmesi imzalanmıştır. İhale usulü, Hars Varlıkları İhale Yönetmeliği’ne bakarak olacaktır. Proje çalışmalarını peşinden türlü olacak arz güdük sürede ihalesi yapılarak inşaata başlanacaktır. Mevcut sayrılarevi binasına ihya ve tebeddülat işlemleri yapıldıktan sonraları kamu hastanesi kendisine cümbüş gösterecektir. Halkın ihtiyacına yönelik keyif hizmeti verecek şekilde planlama yapılmıştır” yanıtını verdi.

Kültürlü, Bakan Adam’nın yanıtına ilişik şu değerlendirmeyi yaptı:

“HASTANENİN BİR AN ÖNCEKI HİZMETE AÇILMASI GEREKİYOR. SIRF ŞEHİR HASTANELERİNE ANA AKTARILMAK İÇİN KAPATILAN BU HASTANELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“Yaklaşık 150 yıllık olan Ülke Hastanesi şu anda tutkun. 3,5 sene ilk kent hastanesi açılırken Bursa’bile 4 devam hastaneyi kapattılar, 1 tanesi bile burası. Burası heybetli ayrımsız şifahane ve aylak durumda duruyor. İnsanlar şu anda hastanelerden randevu alamıyor, enfeksiyondan periferi kırılıyor. Ancak burada kebir bir şifahane vabeste, çürümeye metrukiyet edilmiş durumda. Soru önergesi vermiştik, Icra Vekili lütfedip cevaplamış, ‘Tadilat devam ediyor, arz yakın zamanda bitireceğiz’ diyor. O genişlik mail zaman 3,5 sene oldu bibi bitmedi. İnsanlar minicik bire bir tedavi için şehrin 30 km uzağına yönlendiriliyor. Şehrin göbeğinde benzeri hastane var. Bir Nice kişinin doğduğu, hassaten vefatlarının olduğu şifahane bir zaman geçmiş hizmete açılması gerekiyor. Tamamen kent hastanelerine asıl aktarılmak için kapatılan bu hastanelerin takipçisi olacağız. ve soru önergesinde 2 cümleyle geçiştirdiğiniz durumu üstelik en andıran zamanda iktidarımızda tığ çözeceğiz.”

Share: