Enkazdan sâdır bahtiyarlık: 9 mahiye iki canlı kadının bebeği dünyaya geldi

Enkazdan çıkan bahtiyarlık: 9 mahiye iki canlı kadının bebeği dünyaya geldi

Türkiye’nin bebeği umutla doğdu

Kahramanmaraş depreminde Hatay’ın Develik ilçesinde enkazdan çıkarılan ve askeri helikopter ile Mersin’e getirilen 9 aylık aylı Rekiz Yıldız Terapist, evvel akşam doğum yaptı

Hastanede sağ esen evvel bebeklerine kavuşan ve haddinden fazla şişman bir mutluluk tüvana Fidan-Orhan Sağaltıcı çifti, kızlarına ‘pamuk’ anlamına gelen Gutnam Elif ismini koydu

Minik iğ süt kuzusu bunca yadımlama ve acının peşi sıra Türkiye’ye düş oldu

MERSİN – Kahramanmaraş depreminde Hatay’ın Defne ilçesinde enkazdan çıkarılan ve geçmiş dönme skorsky helikopterle Sazak Kent Eğitim Bilimi ve Araştırma Hastanesine getirilen 9 mahiye hamile Dikme Şans Sağaltıcı, mazi akşam bebeğine kavuştu. Hastanede sağlıkla evvel bebeklerine munsap Terapist ailesi, depremden sonra doğan ve adeta Türkiye’nin bebeği olan kızlarına anlamı ‘cehre’ olan Gutnam Elif ismini koydu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana mevrut 7,7 büyüklüğündeki geçmiş depremde göçük altında küsurat 9 maaş aylı Amut Şans Terapist, 8 Gücük Ay Çarşamba günü öğle vakti saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ilişkin skorsky helikopterle Sazak’e getirildi. Mersin Ağacı Site Yetişek ve Araştırma Hastanesi yanındaki küşade alana iniş özne helikopterden esenlik görevlileri eliyle alınarak hastaneye yetiştirilen esas adayı, geri akşam saat 22.00 sıralarında tevellüt yaptı.

Minik cehre çağa Türkiye’ye rüya oldu

Sağlıklı benzeri kız bebek dünyaya getiren 29 yaşındaki ana, eşi Orhan Sağaltıcı ile alay malay bebeğini bugün ilk defa gördü. Kuvözdeki bebeklerini kadeh peşi sıra seven ve cep telefonuyla fotoğraf ve videolarını çeken Sağaltıcı ailesi, geçmiş bebeklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Anne-ağababa Sağaltıcılar büyük ayrımsız alay yaşarken, kızlarına, Amut Terapist’nın pandemi sürecinde corona virüsten yaşamını yitiren annesinin ismi olan ve ‘cehre’ anlamına gelen Gutnam ve Elif isimlerini koydular.

Yıkıcı depremin peşi sıra dünyaya ‘merhaba’ diyen Gutnam Elif, tüm Türkiye’ye düş oldu.

“Umutların bittiği anda devletimizin bize halk uzatması takdire şayandı”

Ata Orhan Sağaltıcı, şifahane odasında gazetecilere açıklama yaparak, hem acıyı hem sevinci paylaştı. 40 yaşındaki baba Terapist, depremin ülkeye haddinden fazla tehlikeli kayıplar yaşattığını belirterek, “Amma yaraların sarılması açısından dertlere umar olan halkımızın fedakarlığı tek ahali aracılığıyla sergilenmemiştir, eşi tıpkısı görülmemiştir. Umutların bittiği çabucak yardıma koştular. Bilcümle hastaneler yıkılmış, elbette doğuracak diyerek düşündük. Depremden sonraları iki çevrim bebeği hissetmedi, araştırma olması gerekiyordu. Hastane şifahane gezdik, yollar birlikte tıkalıydı. Devletimizin o anda bize müzaheret eli uzatması kıytırık çokça takdire boy bos bir hareketti” dedi.

“Sallantıyı anlatmaya kelimeler yetmez”

Hareket anını ve sonrasını de anlatan Sağaltıcı, depreme yatakta yakalandıklarını ve çok korktuklarını, içinden bilcümle duaları okuduğunu söyleyen Terapist, “Eşim o an çokça korktu, ego namına bindi olmaya çalıştım. Sallantıyı anlatmaya kelimelerin elverişsiz kaldığı aynı andı. Depremden iki periyot bilahare benzeri ev dostumuzun askeriyeye durumu iletmesi konusunda bizi bulunduğumuz noktadan alıp Mersin Ağacı Kent Hastanesine getirdiler. Pespaye umutlarımız tükenmişti; devletimize, hep emeği geçenlere çok teşekkürname ediyoruz” diye niteleyerek konuştu.

“Çok şişman tıpkı mutluluk. Yıpranmamış bir hayata başlıyoruz ben, eşim ve bebeğim”

Bebeklerine kavuştukları için çok mutlu olduklarını dile getiren Sağaltıcı, “Çok balaban bir mutluluk. Allah’ım sana şükürler olsun. Alelade öyle hüzünden sonradan hakeza pir görüngü yaşanması, önce bebeğimiz. İnsan çokça karışık duyguları beraber yaşıyor. Tezyifkâr tarifi olmayan bire bir önsezi bu. İsmi Gutnam Elif. Gutnam merhum kayınvalidemin adı; iğ demektir; pamuğum Elif. Eşim da çokça mutlu. Eskimemiş bire bir hayata başlıyoruz ego, eşim ve bebeğim. Yaşanan olayları âdem benzeri noktada hatırlamak istemiyor” ifadelerini kullandı.

Depremde evlerinin yıkıldığını, şu zaman herhangi bir çekim yapamadıklarını tamlayan Terapist, “En ana gerekseme barınma ve yemek. Şu dakika hastanedeyiz. İhtiyaçlarımız karşılanıyor. Bilcümle sağlık görevlileri çokça ilgililer, hep havari oluyor” diyerek herkese teşekkür etti.

“Bebeğimizin durumu dolgunca. Bugün beslenmesine başlayacağız”

Kullanılmamış Doğum Bakım Uzmanı Dr. Hüseyin Parıltı bile bebeğin durumuyla ait bilgelik verdi. Ağaç Terapist’nın hastaneye 38 haftalık gebe geldiğini belirten Dr. Parıltı, “Hastamız sağlıklı benzeri şekilde mevlit yaptı. Süt Kuzusu 3 bin 100 gram. Solunum sıkıntısı zımnında burundan müvellidülhumuza tedavisi alıyor. Şu an üzere bebeğin umumi durumu ılımlı-ferah seviyede. Zaman beslenmesine başlayacağız. Özge tetkiklerini yapacağız. Afiyet durumu iyiye gidiyor” şeklinde konuştu.

Share: