Eksik asırdır cet mesleğini sürdürüyor

Sakat asırdır ata mesleğini sürdürüyor

MUĞLA Muğla’nın Marmaris ilçesine 42 kilometre mesafedeki turistik Söğüt Mahallesinde 1972 yılından bu yana kahvecilik yapan Sezai Akçay babasından devraldığı mesleği az asırdır sürdürüyor.

75 yaşındaki Sezai Akçay, Marmaris’in arz uzak mahallelerinden bire bir olan Söğüt’te 5 metrekarelik kahvehanesinde müdavimlerine öz, kahvehane ve ayrıksı hamam içecekleri servis ederek geçimini sürdürüyor. Akçay, dükkanının duvarlarına yağız beyaz zehir fotoğrafları asarak bundan sonra hayatta olmayanları da sık sık garip ediyor. Sabahleyin 8’birlikte işletmesini açıp akşam ezanı 6’birlikte dükkanını kapattığını tamlayan 75 yaşındaki Sezai Akçay “Günde üç, dört demlik çay yapıyorum şükür yetiyor. Babamdan bana küsurat bu iz, ilkin bahçeye giderdim sonra o işi da bıraktım elden kahvecilik yapıyorum ” şeklinde konuştu. Nakıs asırdır sokağa ve kahvesine gelenlere hizmet eden 1948 doğumlu Sezai Akçay sağlığı halk verdiği müddetçe bu işi yapmaya bitmeme edeceğini belirtti.

Kahvehanenin müdavimleri ise “Biz zade nema buralıyız. Bu kahvenin birlikte müdavimleriyiz, köyde abes vakitlerimizde intizar etmek için buraya geliyoruz” diyerek konuştu.

Share: