Dr. Berker Öztürk: “KOAH dünyada çok 3 ahiret yolculuğu nedeninden biri”

Dr. Berker Öztürk: “KOAH dünyada geniş 3 ahiret yolculuğu nedeninden biri”

“Dar tagaddi ve kaçıngan maruz kalınan vaziyetler KOAH nedenidir”

KIRŞEHİR – KOAH ile ilişik bilgiler veren Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesi Ahşa Hastalıkları Uzmanı Dr. Berker Öztürk, hastalığında tedavisinde hastalık seyrini kötüleştirilen rahatsızlıklardan ayrılmak amacıyla zinde beslenme ve fiziki aktivitelerin koca olduğunu söyledi.

Öztürk, “KOAH mihman solunumsal yakınmalarla gelişigüzel koku alıp verirken zorlanma ile enli önlenebilir ve otama edilebilir ayrımsız akciğer hastalığıdır. Çor dünyada büyük nüfusun 10’birlikte birini etkiler. Acun genelinde genişlik çok 3 ahiret yolculuğu nedeninden aynı tanesidir” dedi. Tütün ve esrar ürünleri kullanımının KOAH riskini arttırdığına dikkat çekici Öztürk, “Yaman kullanımıyla gelişigüzel albeni kirliliği birlikte KOAH riskini arttırmaktadır. Sıkıntılı tagaddi ile gelişigüzel iç ve dış yassı kirleticilerine cesaretsiz maruz kalmaya bağlı kendisine akciğer gelişiminin kişide geri kalması de KOAH oluşumuna sefer açabilir” diye niteleyerek konuştu.

Akciğerleri dosdoğru tutup metin kan almanın büyük olduğunu kaydeden Öztürk, eğlenceli kan almanın hastaları rahatlattığını sözlerine ekledi.

Share: