DOĞRU Parti’li Aydemir: “Altılı Ganyan masa karman çorman bire bir çözme içerisinde”

AK Fırka Erzurum Mebus İbrahim Aydemir, altılı masada İYİ Fırka ile ILAÇ ve Ati Partileri beyninde savaş yaşandığını, altılı masanın “karman çorman” tıpkı hal içerisinde olduğunu söyledi.

Aydemir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, CHP Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun, aynı törende Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ı alkışlayan askerleri meram aldığını ve askere hakaret ettiğini belirtti.

Söz konusu askerlerin Reisicumhur’nı “başkomutan” yerine alkışladığına dikkati çekici Aydemir, “Askerler politika yapmıyor Kılıçdaroğlu, domates dolması söylüyorsun. Ayrımsız doğruluk teslimi yapıyorlar. Yurt üzere ulus üzere düşülen kayıtlara alkışla cevap vermişler. Bunda hangi var? Kılıçdaroğlu’nun yaptığı orduya hakarettir. ” ifadelerini kullandı.

İbrahim Aydemir, altılı masada İYİ Öğür ile ÇARE ve Ati Partileri ortada çarpışma yaşandığını, altılı masanın “karman çorman” aynı hal içerisinde olduğunu söyledi. İYİ Tümen sözcüsünün Ahmet Davutoğlu’nu yalancılıkla suçladığını nâkil Aydemir, “Yine İYİ Partililer ‘HDP ile konuşma edilemez. Anayasa’nın geçmiş dört maddesini ağız dalaşı konusu yapamazsınız’ diyor. Kaosa kargaşaya bakar mısınız? Bunlar bu ülkeyi akılları mesafe ortak ayrımsız şekilde yönetecekler.” dedi.

Aydemir, Yengi Partisi Genel Başkanı Beklenti Özdağ’ın, İYİ Öğür Genel Başkanı Meral Akşener’in, namına “Bire Bir helikoptere atlayıp Kandil’e gitsem, Duran Koruyucu ve Cemil Bayık ile konuşsam. ‘Ne istiyorsunuz’ diyerek sorsam ne olur?” dediği yönündeki iddiasını anımsattı. Aydemir, “Meral Akşener Kandil’e gitme ve Duran Kalkan ile müzakere teklifini yapıyor. Şu ayla bakar mısınız? Mecbur kapılar ardında PKK ile görüşmenin hesabını yapıyorlar.” diye konuştu.

Anayasa Mahkemesinin (AYM), HDP’nin Kaynak yardımı adına tedbiren bloke konulması kararına CHP’nin itiraz etmesini da eleştiren Aydemir, “HDP Kadro Başkanvekilinden, ‘Eğer buna CHP’den tıpkı itiraz gelmezse, biz de CHP ile ilişkilerimizi ayrı zemine taşırız’ gibi tıpkı rapor imdi. Bütün Bütün HDP’yi kızdırmamak için alelacele ‘tığ buna karşıyız’ diye niteleyerek izah yaptılar. HDP bunlara rotayı çiziyor.” ifadelerini kullandı.

Share: