Doğasıyla cezbeden Trabzon, keyif turizmiyle da ziyaretçi çekiyor

Tarihi, doğası, denizi ve yaylalarıyla ilişki gören Trabzon’bile güzeşte sene 29 bin 600 ecnebi, esenlik turizminden yararlandı.

İl Esenlik Müdürü Kağan Çevrimli, AA muhabirine, getirisi az çok fazla olan keyif turizminin hem Trabzon hem birlikte Türkiye amacıyla önem bildirme ettiğini söyledi.

Afiyet turizmiyle ilişik altyapı çalışmaları yapılması gerektiğini tamlayan Becerikli, “Hastanelerde hususi, kamu ve fakülte almak üzere hizmet planlamalarımızı gelecekte henüz çok yarar koymak için oluşturmuş durumdayız. 2020’deki ecnebi turistlerin özel, kamu ve fakülteye başvurularına baktığımızda 4 bin 800 civarındayken 2022’deki nicelik 29 bin 600 civarına büyüklüğünde mevrut durumda.” dedi.

Uz, ecnebi turistlerin Trabzon’a bunaltıcı arzu gösterdiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

“Buradan da gözlemliyoruz ki gezgin sayısı önümüzdeki sene daha da artacak. Gördüğümüz rakamlar bu şekilde. Bu rakamlar içerisinde özellikle hususi, kamu ve fakülteye baktığımızda Gürcülerin bizi yeğleme ika oranları oldukça erdemli. Onun dışında İran ve Gündüz Feneri ülkelerinden tercihler üstelik gelmekte. Gelenlerin alelhusus tercih ettiği branşlarda umumi cerrahi, plastik ameliyat, deri ve zührevi emraz başı çekmekte.”

Hep planlamalarda Trabzon’a afiyet turizmi üzere gelecek turist sayısını artırmaya yönelik hareket ettiklerini vurgulayan Becerikli, “Alelhusus ilimizden ve ülkemizden hizmet düz yabancıları düşünerek kamu hastaneleri amacıyla 6 dilde tercüme ettirdiğimiz tıpkı CD oluşturduk. Bunu parçalanmamış paydaşlara, acentelere, konsolosluklara vererek farkındalık oluşturuyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Çevrimli, hele Kanuncu Yetişek ve Araştırı Hastanesi, Ahi Evren Göğüs Ruh ve Huy Cerrahisi Eğitim Bilimi ve Araştırı Hastanesi, Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Maçka Ömer Burhanoğlu Hikmet Otama ve Rehabilitasyon Hastanesinde sunulan hizmetleri elan spesifik ayla dönüştürerek turizme vazıh ağıl getirmeye ve erdemli bakım seviyesini sağlamaya çaba ettiklerini aktardı.

“2022’bile yakaladığımız rakamın tekmil bitirme konusunda çıkmayı hedefliyoruz”

Trabzon Tecim ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi ise Trabzon’üstelik turizmin 12 taban yayılmasını amaçladıklarını belirterek, keyif turizminin henüz ongun konuma gelmesini hedeflediklerini söyledi.

Trabzon’un dört zaman yerel ve ecnebi turistlerin ilgisini çektiğini dile getiren Çelebi, “Turizmde 3-4 maaş sezonda otellerimizi dolduruyoruz. Fakat geriye artan 9 maaş dönemde bile otellerimizi doldurabilmek maksadıyla turizm seçeneklerini artırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Çelebi, Trabzon namına sağlık turizminden hisse alabilmek için çalışmalara çabuk aynı şekilde başladıklarını kaydederek, “Başkaca toplantılar yaparak, röntgenini çekerek ilimizdeki envanteri gördük. Daha önceki esenlik turizmiyle ilişkin etkin hastanelerimiz, kliniklerimiz ve otellerle ilişkin çalışmalar yaptık. 2022’üstelik yakaladığımız rakamın bitirme bitirme üstüne çıkmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Keyif turizminin gelişmesine yönelik birçok kurumdan destek aldıklarını dile getiren Çelebi, Türk Çekicilik Yolları’nın de pestil ve refakatçisine tayyare biletini yüce bir oranda tenzilat yaparak satışa sunacağını belirtti.

Share: