DEPREMDE ENKAZDA MÜTEZAYIT 2’Sİ YAVRU 9 KİŞİ, ORDU’DA TOPRAĞA VERİLDİ

KAHRAMANMARAŞ merkezli 10 ili vuran 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerde enkaz altında mütezayit bir aileden Ahmet Öngören (45), eşi Dursiye (43), kızı Nazlı Su (15), oğulları Emirhan (20) ve Ermiş Öngören (17) ile Mehmet Galibiyet (30), Taliye Topçu (53), İmdat Çilci (53) ve Gülşah Mecnunca Seyelan (33), memleketleri Kalaba’birlikte toprağa verildi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat’ta meydana mevrut ve 10 ili etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerde çöküntü altında kalanlar, memleketlerinde toprağa veriliyor. Depreme Kahramanmaraş’ta yakalanan benzeri aileden Ahmet Öngören, eşi Dursiye, kız Baylan Akarsu, oğulları Emirhan ve Aziz, enkazın altında kalarak yaşamını yitirdi. Bölgeye giden yakınları, enkazdan çıkarılan 5 nefis Öngören ailesinin cenazelerini alıp, Cıvıl Cıvıl’nun Ünye ilçesine getirdi. Öngören ailesi üzere Nazik Camii’nde cenaze merasimi düzenlendi. Törene Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Kalabalık Büyükşehir Şehremini Mehmet Hilmi Güler, Ünye Belediye Reisi Hüseyin Şişman ve haddinden fazla sayıda sevimli katıldı. Öngören ailesi üyeleri, kılınan cenaze namazının ardından Yunus Emre Mahallesi’ndeki sülale kabristanlığında toprağa verildi.

1 YAŞINDAKİ TORUNUNU GÖRMEYE GİTMİŞ

Öğretmen olan kızı İlknur, damadı Ege ve 1 yaşındaki torunu Zeynep Asya Gül’ü sarmak için Kalabalık’dan Kahramanmaraş’a giden Taliye Futbolcu da depremde apartmanın çökmesi sonucu kızı, damadı ve torunuyla birlikte enkazda kaldı. Ekiplerin çalışması sonucu kızı İlknur ile torunu Zeynep Asya Gül, enkazdan sağlıklı yerine çıkarıldı fakat Taliye Topçu ile damadı Veli Gül, hayatını kaybetti. Cenazesi Kalabalık’ya getirilen Futbolcu, Şahincili Mahallesi’ndeki evinin önünde helallik alınmasının arkası sıra Gürgentepe ilçesine mecbur Tikenlice Mahallesi’nde akıbet yolculuğa uğurlandı. Taliye Topçu’nun 5 yıl önce eşi Hayri Futbolcu’nun trafik kazasında öldüğü öğrenildi.

3 KAMER ÖNCE İKİNCİ KIZ ÇOCUĞU DÜNYAYA GELMİŞ

Diş teknisyeni Mehmet Galibiyet birlikte depreme Adıyaman’daki 8’inci katta kâin kliniğinde yakalandı. Arkadaşıyla klinikte küsurat Galebe, çöken binanın enkazında kaldı. Ekipler, diş teknisyenin cansız bedenini enkazdan çıkardı. Yakınları yoluyla Adıyaman’dan alınan Mehmet Yengi’in cenazesi, Akyazı Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Burada helallik alınmasının ardından Yengi’in cenazesi, Bahçelievler Mahallesi’ndeki Celil Camii avlusuna götürüldü. Burada Galibiyet’in eşi Şeyma Galibiyet ile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Mehmet Zafer, kılınan cenazesi namazı sonrası Ulubey ilçesine merbut Şıhlar Mahallesi’ndeki ocak kabristanlığında toprağa verildi. Mehmet Galebe’in tahminî 3 ay evvel ikinci kız çocuğunun dünyaya geldiği ve eşi ile kızlarını depremden ilk ailesinin yanına Kalaba’ya gönderdiği öğrenildi.Öte yandan İskenderun’birlikte depreme yakalanan ve kaldıkları binanın çökmesi sonucu göçük altında kalan İmdat Çilci ile Gülşah Atmaca Seyelan üzere bile cenaze merasimi düzenlendi. Çilci, Gölköy ilçesine ilişkin Karşıt Mahallesi’nde, Akı ise Perşembe ilçesine sınırlanmış Kovanlı Mahallesi’nde toprağa verildi.

Share: