Denizli haberleri: Polonya, Cenup Kore’den 288 sayı çokça namlulu roketatar satın takanak

Polonya, 288 adet “K239 Chunmoo” haddinden fazla namlulu roketatar satın kabul etmek üzere Cenup Kore ile barışma imzaladı. Polonya’evet 6.1 milyar dolara servet olacak roketatarların evvel partisi, 2023 yılında teslim edilecek.

Polonya, Rusya’nın Ukrayna’evet saldırılarından bilahare cebe ithalatını hızlandırdı. Varşova yönetimi, tank ve obüs sevkiyatlarının peşi sıra akıbet kendisine “K239 Chunmoo” tipi 288 adet çok namlulu bazuka satın ahzetmek üzere Cenup Kore ile antant imzaladı. Ittifak kapsamında Polonya, Cenup Kore’ye kısaca 6.1 bilyon dolar ödeyecek.

“İlk fırka 2023’te teslim edilecek”

Polonya Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mariusz Blaszczak, hükûmet merkezi Varşova’üstelik Cenup Koreli yetkililerin katılımıyla planlı törende yaptığı konuşmada, çokça namlulu roketatarların geçmiş partisi olan 18 adedinin 2023 yılında konfirmasyon edileceğini anlatım etti. Nazır Blaszczak, “Ukrayna’daki savaşın analizi, hele Ukrayna tarafının Moskof işgali karşısındaki deli dolu defans analizi topçu sistemlerinin ne büyüklüğünde nazik, hangi büyüklüğünde sakil önemi olduğunu gösteriyor. Bu nedenle Polonya topçu sistemlerini, hele topçu roket sistemlerini güçlendirme kararı aldık” şeklinde konuştu. Blaszczak, “Bunlar haddinden fazla ferah silahlar, haddinden fazla bol teçhizatlar ve bence Polonya-Cenup Kore olarak eş başarımız, önceki Chunmoo filosunun Polonya’ya ati yıl kadar erken bir sürede doğrulama edilecek olmasıdır” dedi.

Polonya geçtiğimiz Ağustos ayında Cenup Kore’den yaklaşık 20 bilyon dolar mesabesinde 180 skor K2 anne savaşma tankı, 212 nüsha K9 kundağı motorlu obüs ile FA-50 çarpışma uçağı satın alınmasını içeren anlaşmaya imza atmıştı. 10 skor tank ile 24 adet obüsten oluşan önceki partinin teslimatına bile zaman başlanıldığı bildirildi.

K239 Chunmoo

Farklı kalibrelerde roketleri ateşleyebilen, 2 fırlatma podu haiz K239 Chunmoo, 6 nüsha 80 kilometre menzilli 239 mm güdümlü roket evet üstelik ayrımsız adet 290 kilometre menzilli balistik füze taşıyabiliyor. – VARŞOVA

Share: