Çökme altından çıkarılan Ağaç, tıpkı dönme sonradan veladet yaptı

HATAY’de, depremde çöken binanın enkazından çıkarılan aylı Dikme Nasip Sağaltıcı (29), askeri helikopterle atıf edildiği Mersin Ağacı Site Hastanesi’nde tıpkı ahit sonradan mevlit yaptı. Kız bebeğe, pamuk anlamına mevrut Gutnam Elif ismi verildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralananlar, tedavi edilmek için Mersin’e getiriliyor. Mersin Ağacı Kent Hastanesi’ne getirilen yararların aynı bölümü, Esenlik Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na ilgili helikopterlerle taşınıyor. Depremin vurduğu Hatay’ın Defne ilçesinde eski dönüş enkazdan çıkarılan aylı Amut Talih Terapist birlikte askeri helikopterle kente getirildi. Helikopterden ambulansa alınan Terapist, Site Hastanesi’ne götürüldü. Yeniden enkazdan çıkarılan kadın ve çocuk bile helikopterle getirilerek tedaviye alındı.

‘ACIYI VE MUTLULUĞU BİR ARADA YAŞIYORUZ’Sağaltıcı, geçkin doğum yaparak dünyaya mıhlı tıpkısı kız bebek getirdi. Anlamı ‘cehre’ olan Gutnam Elif adı verilen çağa, bati bakım ünitesinde gözlem altında tutuluyor. Enkazdan kurtulan Sağaltıcı ailesi ise acıyı ve mutluluğu benzeri arada yaşıyor. Ağababa Orhan Sağaltıcı (40), “Depreme yatakta yakalandık. Umutlarımız bitmişti. Hastane hastane gezdik. Amma esen olsun devletimiz yetişti. Helikopterle eşimi buraya getirdiler. Eşim dimdik bir şekilde doğum yaptı. Tarifsiz bir duygu yaşıyoruz. Emeği sabık herkese teşekkürname ediyoruz” dedi.

Yenidoğan Alçak Bakım Uzmanı Hüseyin Parıltı ise bebeğin esenlik durumunun gani olduğunu, kontrollerini yaptıklarını söyledi.

Share: