Bartın’da 80 ev, aksiyon yeri ve depoda seylap yaşandı

Bartın’dahi yaşanan başat felaketinin ardından bölgede incelemelerde mevcut Bartın Valisi Nurtaç Aslan, Kavim ve Abdipaşa’da mecmu 80 ev, iş yeri ve deponun seylap yaşadığını rapor etti.

Bartın’ın Millet ilçesi ve Abdipaşa beldesinde yaşanan sel felaketinin arkası sıra yaralar sarılmaya başlandı. Bartın Valisi Nurtaç Aslan su baskını yaşanan karı, iş yeri ve depolar karşı bilgelik alarak incelemelerde bulundu.

Gazetecilere mütekellim Ilbay Aslan, “Bugün Abdipaşa beldemiz ve Budun merkezde öğleden sonraları metrekareye yaklaşık 118 kilogram yağmur aldık. Haddizatında bizim hava bilgisi verilerimiz daha düşüktü ama maalesef 118 kilogram civarında yağış aldık. Karabük ve Abdipaşa yolu kapanmıştı. Yolumuzu trafiğe açtık. Ulus yolumuzda üstelik kapanma vardı. Ora üstelik şu dakika trafiğe açıldı. Abdipaşa’bile 40 civarında depo, sülale ve hareket yerimizde su baskınları oldu. Ulus merkezde da 20 aile 20 dükkan tekrar bire bir şekilde taşkın oldu. Lazım tedbirleri alıyoruz. değme fert kaybı yaralanma yok. Arz sevindiğimiz taraf da bu doğrusu. Zirai arazilerdeki zararların tespitine ilişik çalışmalarımıza başlıyoruz. Önlemleri alıyoruz hepimize önceki olsun” ifadelerine yer verdi. – BARTIN

Share: