Cıbıltepe Ski Merkezi’nde takma karlama çalışması başlatıldı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Ski Merkezi’nde takma karla sezonun açılması planlanıyor.

Sarıçam ormanları ve kristal aile ile Türkiye’nin kocaman kış turizm merkezleri beyninde yer kayran Cıbıltepe’ye bu yıl bir iki kar yağdığı üzere mevsim daha açılmadı.

Yarıyıl tatilin yaklaşmasıyla Kars Valiliği koordinesinde turist suni karlama makinesi kayak merkezine getirilerek ikinci kadem pistlerde karlama çalışması başlatıldı. Sarıkamış Belediyesi itfaiye araçları ve Sarıkamış Orman İşletmesine ilgili arasözle kar makinesine su pompalanarak karlama yapılıyor.

Ski Otelleri Derneği Başkanı Halit Taş AA muhabirine, eğreti karlama sisteminin devreye sokulmasının kendilerini bahtiyar ettiğini söyledi.

Taş, kayak merkezinde kâin hatır bulunduğunu fakat bazen noktalarda beş altı olduğunu belirterek, “Zayıf olan noktaları tavlandırmak için sayın valimizin önderliğinde kar makinası getirdik. Şu anda araba karlama yapıyor. Bu kar yeteri seviyeye ulaştığında makinelerle hastalıklı noktalara sereceğiz. İnşallah hafta sonu tesislerimizi açıp misafirlerimizi akseptans etmeye başlayacağız. Bu anlamda bize destekleri olan sayın valimize, kaymakamımıza, Sarıkamış şehremaneti başkanımıza ve gayrı kurumların tüm çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

Kayak merkezinde bakım veren ayrımsız otelin umumi müdürü Eksiksizlik Sönmez dahi pistleri hafta sonuna ski yapılacak hale getirmeye çalıştıklarını rapor ederek, “Karlama makinesinin buraya getirilmesinde emeği sabık herkese teşekkürname ediyorum. Misafirlerimizde elini acele tutsunlar valizlerini hazırlasınlar hafta sonu sömestri ile birlikte bidayet veriyoruz inşallah.” dedi.

Farklı bire bir otelin umumi müdürü Mehmet Saraçoğlu ise “Suni karlama projesinin ilk etabı zaman başladı. Filhakika billur karımız vardı, müstear karlamada bununla birleşti. Hafta sonu ikinci girişim pistlerin açılmasını bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Ski merkezinin ikinci hamle pistlerinin hafta sonu kayakseverlerin hizmetine sunulacağı belirtildi.

Share: