CHP Şırnak İl Başkanı, kendisinden 35 yaş basit olan dini nikahlı eşini mihr tartışması dolayısıyla dramatik şekilde zedelenmek ettiği iddiasıyla gözaltında

Silopi ilçesi Dicle Mahallesi 1041’inci Sokak’a, geçmiş gece karı içi cidal olduğu ve şüphelilerin silahlı olabileceği ihbarı konusunda, polis ekipleri irsal edildi. Ekipler, dışarıda ihbarda kâin, CHP Şırnak İl Başkanı Cangir Bilin’in dini nikahla birlikte yaşadığı M.A. ile karşılaştı. M.A., polise eşi ile aralarında kasa anahtarı nedeniyle ağız dalaşı yaşandığını, babası N.A.’yı aradığını, bunun konusunda Bilin’in kendisini darbetmeye başladığını söyledi. M.A., kendisini idare etmek için eşine ilgilendiren mufassal namlulu silahı alarak Bilin’i eve kilitlediğini ve dışarı çıktığını belirtti. M.A., hariç çıktığı sırada N.A.’nın görüngü adına geldiğini ve elinde bulunan silahı alıp fevk çıktığını, ardı sıra yukarı geçerek olayın büyümemesi üzere babasını birlikte birbiriyle angajmanlı olan değişik daireye kilitlediğini aktardı. Bunun konusunda eve giren polis güçleri, Bilin’i gözaltına aldı. Bilin’in şikayeti üzerine ise M.A. ve babası N.A. dahi gözaltına makbuz. Evde 1’i detaylı namlulu 2 tüfek da ele geçirildi.

“BENİ YERE YATIRIP, BOĞDU”

M.A., ifadesinde Cangir Bilin ile 7 aydır dini nikahla gelişigüzel olduğunu belirtip, şunları söyledi: “3 gündür eşimle cenk ediyoruz, tartışıyoruz. Cuma haset eşimle durumumuzu konuşup hallettik. Eşimle düğünden bilahare takılan mihr altınlarının bulunduğu kasanın anahtarı bende durmaktaydı. Fakat eşim bu 3 günce cenk sürecimizde köle mevcut kasanın anahtarını çaktırmadan almış. Ego geçmiş etapta bunun farkına varmadım. Eşime kasanın anahtarını benden bozukluk gizlice aldığını, daha çok aramızın düzeldiğini, anahtarı ferasetsiz vermesi gerektiğini söyledim. O de o altınları kendisinin verdiğini altınlarının kendisine ilgili olduğunu söyledi. Ben dahi kendisine altınların benim olduğunu söyledim. Elan bilahare babam N.A.’yı aradım. Telefon hoparlördeydi. Babama düğünde takılan mihr altınlarının kimin hakkı olduğunu sordum. Babam üstelik telefonda mihr altınlarının benim hakkım olduğunu söyledi. Ben da eşim Cangir’e ‘Bak aha, gördün mü’ dedim. Daha babamla yaptığımız telefon görüşmesi kapanmamıştı. Babam o esnada yaşanan tartışmalarımızı üstelik duymuştur, diye niteleyerek düşünüyorum. Cangir dahi sinirlenerek benim üzerime saldırdı ve ‘Sen kimsin ki baban kim olsun? Ego senin babanın lafına göre mi cereyan edeceğim? Ego aldım o altınları, altınların hepsi da benim’ dedi. Sonradan sinirlenerek üzerime saldırdı. Beni yere yatırdı ve boğazımı sıktı. Bana ‘Seni boğarım, öldürürüm’ dedi. Beni boğmaya devam ettiği esnada ben birlikte kendisini ittim ve üzerimden attım, odadan çıktım. Eşimin bile evden kaçmasına hapsetmek amacıyla habbe kapısını kilitledim ve akak odasına geçtim. Yatak odasının kapısını kilitledim. Cangir de kapıyı kırıp dil girmeye çalışıyordu. Ego bile korktuğum üzere daha önceden yerini bildiğim eşimin konusunda ruhsatlı olan kalaşnikof diye niteleyerek bildiğim silahı bulunduğu düz olan elbise dolabı ile zar arasındaki bölgeden aldım.”

“BENİ TEHDİT EDEN EŞİMDEN ŞİKAYETÇİYİM”

Tek amacının kendisini arkalamak olduğunu söyleyen M.A., “Sonraları eşim Cangir yatak odasının kapısını kırarak karın girdi. Aramızda çatışma oldu, ben eşimin üzerine çıktım ve ‘Yeter bundan sonra, seni öldürürüm, gelme’ dedim. ‘Babam gelene büyüklüğünde bekle sonradan ne gerekiyorsa konuşacağız’ dedim. Bu esnada ego elimde mevcut silahı hiçbir şekilde ateşlemedim. Yemeden Içmeden kendimi mukayyet olmak ve oynatmak amacıyla silahı eşim Cangir’e doğrulttum. Eşim de ‘Tamam, teyit oluyorum, konusunda gelmeyeceğim, tıpkı öz yapma’ diyerek bana söyledi. Sonraları ben dahi eşime ilgili telefonu üstelik kimseyi aramasın, diyerek yanıma alarak evden çıkıp, diğer daireye geçtim ve iki daireyi birbirine bağlayan kapıyı kilitledim. Farklı daireden çıkıp binadan çıktığım esnada polisleri aradım. Sonradan binanın dışında bulunan meslek servisi kabil olan minibüsün beraberinde eşime ilgili olan kalaşnikof marka silahla ile polislerin gelmesini bekledim. Beklediğim esnada babam geldi. Elimden tüfeği alarak üst akıllıca daha çok ve henüz sonrasında polisler dahi geldi. Benim fenomen ile ilişik bilcümle bildiklerim bunlardan ibarettir. Beni bile bile yaralayan, beni silahla tehdit eden eşim Cangir Bilin’den davacı ve şikayetçiyim” dedi.

Olayla ilgili anket sürdürülüyor.



Share: