Cenup Kore Büyükelçisi Lee’den dünyaca ünlü ‘Sedir Adası’na musahabe

GÜNEY Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee, Muğla’nın Gökova Körfezi’nin dünyaca adlı Sedir (Kleopatra) Adası’nı müzakere etti.

Ünü dünyanın dört bir yanına yayılan ve tarihte Mısır Kraliçesi Kleopatra ile Romalı sevgilisi ünlü başkan Antonius’un büyük aşk yaşadığı, yüzüp kumlarında uzandıkları söylenti edilen Arkalıksız Adası, bölgeye ilgiyi artırıyor. Tıpkı paradigma musahabe ve programlara gelmek üzere Muğla’ya gelen Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee de beraberindeki Muğla Valisi Orhan Semiz eş sahipliğinde Arkalıksız Adası’nda düzenlenen programa katıldı. Programda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Ula Kaymakamı Baha Başçelik, Muğla İl Hars ve Turizm Müdürü Hüseyin Yerey, Muğla Tecim ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Koray Özcan, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk hazır bulundu.

Cenup Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee, beraberindeki heyetle, Kedrai Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler vasıtasıyla yapılan bilgilendirmeler eşliğinde Sedir Adası ve Kedrai Antik Kenti’ni görüşme etti.

Vali Orhan Besili, efsanelere laf olan, ilk çağlardan bugüne taşıdığı yapılar ve topluluk olduğu katıksız güzellikleri ile Sedir Adası’nın ve Muğla’nın görülmeye derece destinasyonlarından biri olduğunu söyledi.

Share: