Ankara’da ziyarete kapatılan hayvan bilimi bahçesinden kaçan aslan, mahalleliye çekinmek kırcı anlar yaşattı

İncek Mahallesi’nde 4 bin metrekarelik arazide kâin ve ziyarete sınırlanmış hayvanlar bahçesindeki aslanlardan biri, mazi sabaha karşı kafesinden çıkıp kaçtı. Mahallede ve yolda araçların uğrunda koşarken asayiş kamerasına yansıyan arslan, henüz bilahare Rıfat Aloğlu’nun evinin bahçesine girdi. Sabaha alın köpeklerin havlamasıyla uyanan familya sakinleri, bahçede aslanı görünce büyük korku yaşadı. Arslan, daha bilahare hayvan bilimi bahçesindeki görevliler tarafından yakalanıp, götürüldü. Doğa Koruma ve Milli Parklar 9’uncu Kesim Müdürlüğü ekipleri, aslanın kaçtığı ihbarı üzerine bölgede tetkik yaptı. Ekipler, aslanın tekrar kafesine konulduğu yönünde tutanak tuttu.

“KORKUDAN DIŞARI ÇIKAMADIK”

Rıfat Aloğlu, saat 06.20’de yeğeninin, köpeklerin havlamasıyla uyandığını anlatarak, “Yeğenim bahçeye indiğinde aslanla karşılaşınca korkmuş. Hemencecik beni aradı, ‘Bahçede arslan var, asla dışarı çıkma’ dedi. Zooloji bahçesindeki bakıcılara söyledik, süratle geldiler. Korkudan dışarı çıkamadık. Günün aydınlanmasıyla gelişigüzel tedbirli tıpkısı şekilde biz birlikte bahçeye çıktık. Aslandan ki korkmaz ki? Çokça balaban değildi ama koca korkuyor” dedi.

“SABAHA BÜYÜKLÜĞÜNDE KÜKRÜYORLAR”

Sözlerine devam fail Aloğlu, “Sabaha kadar seçme akşam kükrüyorlar. Daha evvel üstelik primat kaçmıştı. Primat üstelik canip tarafımızda kâin işletmeye girmişti. Maymundan birlikte rahatsız olduk, aslandan bittabi korkmayalım?” dedi. Zooloji bahçesinin yanındaki evde oturan Niyazi Güler ise “Şikayetler üzerine polis olayla ilgilendiren mazbata tutmuş. Ben de karakola giderek şikayette bulundum. Bu 250 metrelik meydanlık içinde benim üstelik evim var. Benim evime de girebilirdi. Aslanı kapik gibi sevemezsiniz. Eğer o arslan devir saatlerinde kaçsaydı önüne çıkanı parçalardı, diye düşünüyorum” diye niteleyerek konuştu.

Share: