Çelik kasadan 52 bin lira arakçılık kamerada

Polat kasadan 52 bin liralık arakçılık kamerada

Adana’da bir aksiyon adına girerek çelik kasadan 2 bin dolar ve 15 bin lira çalan 4 şüpheliden 2’si tutuklandı

ADANA Adana’da tıpkısı hareket adına girerek çelik kasadan 2 bin dolar (37 bin TL) ve 15 bin liralık çaldıkları öne sürülen 4 zanlıdan 2’si tutuklandı.

Fenomen, 20 dönüş önceki geceleyin Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Altını Mahallesi’nde meydana geldi. Tarım ilacı satışı işleyen Yüce S.’nin iş adına gelen 4 şüpheliden 2’si, kanalizasyon demirini kırarak kalp girdi. Şüphelilerden biri hareket yerindeki düzenlilik kamerasını ayırt edip, masanın üzerindeki klasörle rey açısını kapattı. Başka karanlık ise 2 ayrı polat kasayı murç ile kırdıktan sonra içindeki 2 bin dolar ve 15 bin TL’yi çaldı. Şüpheliler, elan sonraları dışarıda kendilerini bekleyen 2 arkadaşıyla alay malay kaçtı. Hırsızlık anları hisse senedi yerinin düzenlilik kamerası görüntülerine yansıdı. Sabahleyin saatlerinde hisse senedi yerine geldiğinde parasının çalındığını fark eden iş yeri sahibinin ihbarı üstüne İl Güven Müdürlüğü Düzenlilik Büro Arakçılık ve Yankesicilik Göz Amirliği ekipleri, şüphelilerin yakalanması için düzentileme başlattı. İş yeri ve bölgedeki asayiş kameralarını inceleyen ekipler, hırsızlığı Mustafa Y. ile Mustafa C.’nin gerçekleştirdiğini, Mehmet G. ile kardeşi İbrahim G.’nin üstelik onlara havari olduğunu tespit etti. Bu tespitler üstüne harekete geçen ekipler, şüphelileri adreslerine eş anlı faaliyetler düzenledi. Operasyonda 4 kaba dahi yakalanarak emniyete götürüldü. İfadesi alınan şüpheliler çaldıkları parayı zat aralarında paylaşıp, harcadıklarını söylediği öğrenildi.

İşlemlerinin peşi sıra adliyeye irsal edilen şüphelilerden Mustafa Y. ile Mustafa C. tutuklanırken başka iki nüfus adli taharri amacıyla tutuksuz yargılanmak için başıboş kaldı.

Share: