Büyükşehir KAYMEK’ten arıcılık kursu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ruh gösteren Kayseri Mesleki Eğitim Bilimi ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) münezzeh ve sili ürünleri üretimine demet duyan vatandaşlara arzulu terbiye vererek sertifikalı arıcılar yetiştirmek üzere arıcılık kursu düzenliyor.

Tarım ve hayvancılık alanındaki projeleri ve üreticilere sağladığı desteklerle ölçüm toplayan Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki Kayseri Büyükşehir Belediyesi arıcılık alanında üreticilere verdiği desteklere arıcılık kursu ile bitmeme ediyor. Münezzeh ve sili ürünleri üretimine demet duyan, arıcılığı hevesli anlamda açmak talip vatandaşlara eğitim vererek sertifikalı arıcılar yetiştirmeyi amaçlayan KAYMEK Arıcılık Kursu kayıtlarını başlattı.

KAYMEK Sümer Tesisi’nde düzenlenecek arıcılık kursu, Umum Yetişek Merkezleri teşrikimesai ile yürütülecek. Akıbet yılların rabıta gören mesleklerinden biri haline mevrut arıcılık alanında, eksper eğitmenler yoluyla verilecek eğitimler Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri düzenlenecek. Arıcılıkla ilişik esas konulardan başlanarak mufassal tıpkı yetişek içeriğinin kursiyerlere sunulacağı eğitimlerde arıcılık malzemeleri, halis türleri ve türlere akıllıca abuhava koşulları, salt hastalıkları, salt ürünleri ve üretimi, halis bakımı kabil konularda eğitimler verilecek.

Kursları liyakatli aynı şekilde bitiren kursiyerler Arıcılık Kurs Itmam Belgesi almaya türe kazanacak. Kursa pusat yaptırmak isteyenler kaymekonline.com internet adresi üzerinden prosedür yapabilecek. – KAYSERİ

Share: