Bulgaristan’daki er seçme kapsamında Trakya’daki merkezlerde görüş ita işlemi başladı

Bulgaristan’de yapılan erken seçim kapsamında Trakya’dahi zihayat tekme vatandaşlar görüş vermeye başladı.

Trakya’dahi yerleşmiş 28 sandıkta fikir vermeye gelen vatandaşlar Bulgaristan vatandaşlığına ilişik etiket ya birlikte pasaportlarını ibraz ederek oylarını verdi.

Kimi vatandaşlar tezkere sistemini tercih ederken kimileri de elektronik ortamda oylarını kullandı.

07.00’de başlayan fikir ita işlemi 20.00’de sona erecek.

Bulgaristan göçmenlerinin ekseriyetle yaşadığı Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki 75. Yıl İlköğretim Okulu’nda oy kullanan Trakya Balkan Türkleri Ekin ve El Birliği Derneği Başkanı Cevat Devir, AA muhabirine, seçimin Bulgaristan’a ve Türkiye’ye aynalı olmasını diledi.

Bulgaristan’bile istikrarlı tıpkısı hükümet kurulmasını istediklerini belirten Sıra, “Vatandaşlarımız bu seçme maratonundan yoruldular. Bu sebeple dahi Bulgaristan’dahi hükümetin kurulmasını bekliyoruz.” dedi.

Oy istimal işleminin 20.00’ye büyüklüğünde devam edeceğini belirten Tarih, “Dışarıda artan olursa 20.00’den sonraları bile durumunu görevlilere belirtmeleri halinde vatandaşlarımız 21.00’e büyüklüğünde görüş kullanma haklarına ashap.” diye niteleyerek konuştu.

Oy kullanan Osman Çavuş birlikte 4. seçimin yapıldığını ve Bulgaristan’üstelik hükümetin kurulmasını istediklerini tabir etti. 3 ayda tıpkı seçime çağırıldıklarını anlatan Çavuş, “Hükümet kurulsun 5 sene sürsün bu aksiyon, ben oyumu kullandım, çokça memnunum, bize faydası olacak bu seçimin.” dedi.

Kırklareli’nde dahi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi’nde kurulan iki sandıkta görüş ita işlemi gerçekleştirildi.

Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Tesanüt Derneği Başkanı Erol Izdırap, AA muhabirine, Bulgaristan’bile hükümetin kurulamaması üstüne baştan seçime gidildiğini söyledi.

Sık kesif seçim yapılmasından periferi seçmenin biraz yorulduğunu rapor fail Keskin, “İnşallah bu el bundan sonra hükümet kurulur ve hükümetin süresince bizim desteklediğimiz fırka üstelik olur ki daha dosdoğru olacağını düşünüyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Oy kullanan vatandaşlardan Mehmet Molla de “İnşallah bu yol Bulgaristan parlamentosu çokluk sağlar ve tıpkısı daha intihabat erken gayrimümkün” dedi.

Tekirdağ’bile birlikte tekme vatandaşlar 50. Yıl Ortaokulu’nda oy kullanıyor.

Erken umumi intihap kapsamında sandığa gidiliyor

Bulgaristan’dahi hükümet kuramayan Bulgaristan Sosyalist Partisi’nin (BSP) 18 Orak Ayı’da aldığı görevi Cumhur Reisi Romanyalı Radev’e reddetme etmesiyle ülkede 2 Ekim’bile erken genel intihap yapılması kararı alınmıştı.

Türkiye’deki göçmenler, Bulgaristan’birlikte 1989’da al zorba Todor Jivkov’un devrilmesiyle başlayan demokratikleşme sürecinde 15’inci kez umumi seçimde görüş kullanıyor.

4 April, 11 Orak Ayı ve 14 Son Teşrin 2021’üstelik yapılan üç genel seçimin arkası sıra seçmenler, hükümetin kurulamaması nedeniyle bu nöbet erken umumi intihap için kasa başına gitti.



Share: