Balkanların esenlik üssü, 651 sismik izolatörle depremlere alın çekinmezlik veriyor

Balkanların keyif üssü, 651 sismik izolatörle depremlere alın çekinmezlik veriyor

TEKİRDAĞ – Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 yıl önce açılışı yapılan, ‘Balkanların Sağlık Üssü’ konumundaki Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi 651 sismik deprem izolatörü ile cüret vermeye bitmeme ediyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana mevrut ve 10 ili etkileyen 2 büyük depremin şiddeti, sismik yer sarsıntısı izolatörlerin önemini bire bir yol henüz ortaya çıkardı. Bire Bir yapının temeldeki taşıyıcı unsurların kötülük vermemesi ve binanın temel ağırlığı temeldeki kolonların üzerine bu izolatörler marifetiyle tutturulması sonucu binanın kıyamet takkadak debi kabiliyeti kazanmasıyla bu arada binanın kendi kendine kötülük vermesine engel olunuyor. İzolatörler yardımıyla binaya esneme payı bırakılarak çöküşler, balaban oranda engellenirken, hareket hissi da büyük oradan azalıyor.

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan eliyle 2 sene ilk açılışı yapılan, ‘Balkanların Keyif Üssü’ konumundaki Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Site Hastanesi da 651 sismik deprem izolatörü ile cesaret veriyor. Kahramanmaraş merkezli depremin arkası sıra bazı yaralılarda Tekirdağ Site Hastanesine getirilerek tedavi altına makbuz. Marmara’da olabilecek değme depreme karşı, Tekirdağ Site Hastanesi, hem Tekirdağ’a hem da çevresindeki farklı illere hizmet vermeye devam edecek.

Tekirdağ İl Afiyet Müdürü Dr. Yüce Cengiz Koruyucu yaptığı açıklamada, “651 sayı sismik izolatörümüz var. Umum kolonlarımızın üzerinde sismik izolatörler var. Bölgede beklenen, hesap pusulası edilen bütün büyük depremler hesap edilerek bu şiddete dayanılacak derecede yapılmış durumdadır. herhangi bir coşkunluk yaşadığımızda hastanemizdeki afiyet tıkır tıkır sürmesini ulaşmak üzere planlanmıştır. Nahiye hastanemizde birlik ülkemizin emrindedir” dedi.

Share: