BBP lideri Destici: “(Kılıçdaroğlu’nun) Dokunulmazlıkların kaldırılması üzerine bulut duymadıklarını rapor etmesi cemi benzeri ironidir”

BBP lideri Destici: “(Kılıçdaroğlu’nun) Dokunulmazlıkların kaldırılması üzerine endişe duymadıklarını anlatım etmesi umum aynı ironidir”

ANKARA – Balaban Bağlantı Partisi Umumi Başkanı Mustafa Destici, “Umumi Asamble gündemine milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının getirilmesini söylediler. CHP Genel Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun partisinin takım toplantısında dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda hiçbir rahatsızlık ve endişe duymadıklarını ifade etmesi da bütün tıpkı ironidir” dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin genel suret binasında matbuat açıklaması yaptı. Destici’nin gündeminde CHP ve İYİ Parti’nin başörtü düzenlemesi için randevu talebine hırçın karşılık vermesi ve El Erki ve Hareketli Partisi’nin Umumi Başkanı Ulvi Babacan’ın Anayasa’nın 66. maddesi ile ait çıkışı vadi aldı. Başörtüsü meselesinin hala gündemde vadi aldığını belirten Destici, “Kadınlarımızın inanç ve akıl özgürlükleri ile terbiye ve mücahede haklarının anayasal garanti altına alınması ve ailenin korunmasına yönelik esas değişikliği teklifi, milletimizin ve politik partilerimizin gündeminde yerini korumaya devam ediyor” diye niteleyerek konuştu.

“HDP’nin legal benzeri siyasi parti olmadığına inanıyorum”

CHP, İYİ Parti ve HDP’nin SELIM Parti’nin anayasa değişikliği çalışmalarına ilgilendiren randevu talebine ret yanıtı vermesi ile ilişik açıklamalarda mevcut Destici, “HDP’nin cevabıyla ait temas kıymetlendirme yapmıyorum. Çünkü HDP’nin yasal tıpkısı siyasal parti olmadığına inanıyorum ve HDP’nin gelişigüzel konuda öz başlarına karar veremediklerini biliyoruz. Zımnında birlikte o yapının tıpkı siyasi parti adına muhatap alınmasını makul bulmuyoruz. Zira yıldırı örgütünün partisi gayrimümkün, buna cevaz edilmemelidir ve muhatap da alınmamalıdır” dedi.

“Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda tek hastalık ve keder duymadıklarını rapor etmesi dahi tüm bir ironidir”

Destici, milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması üzerine CHP ve İYİ Öğür’nin ziyaret talebini reddetmelerine birlikte değinerek sözlerine şöyle devam etti:

“Genel Kurul gündemine milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının getirilmesini söylediler. CHP Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun partisinin kol toplantısında dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda tek hastalık ve bulut duymadıklarını ifade etmesi birlikte umum tıpkısı ironidir. Ayrımsız taraftan diyeceksin kim tığ dokunulmazlıkların kaldırılmasından yanayız, bundan sayrılık duymuyoruz, sair taraftan dahi aynı milletvekilinizle ilgili ayrıcalık fezlekesi Meclise gelince AK Öğür’nin müzakere talebini reddedeceksiniz. Henüz evvel birlikte bu görüşmelerin kocaman bire bir problemin çözülmesinin birlikte, Mecliste oyun edilen kamu siyasi partiler amacıyla ayrıca aynı santimantalite testi işlevi göreceğini anlatım etmiştim. Değme husus milletimizin gözlerinin uğrunda yaşanmaktadır. Biz üstelik sürecin takipçisi olup, ulama vermeye bitmeme edeceğiz. Temel değişikliğiyle andıran tarihimizin utanç sayfalarından birinin elan açılmamak üzere kapatılmasını Mecliste sizlerle, vatandaşlarımızla el oylamasında göstereceklerdir diye niteleyerek inanıyorum.”

“Ulus unutmaz, gün affetmez”

Mürtefi Babacan’ın Anayasa’nın 66. maddesindeki “Türk” ifadesinin baştan ele alınması gerektiği sözlerini değerlendiren Destici, “Türk devletine yurttaşlık büyü ile bağlı olan tümce Türk’tür cümlesinden tasalı olduğunu söylemiş. Bir ifadeler bu konuşmanın öncesinde ve sonrasında partisinin yöneticileri eliyle bile dile getirilmiş. Millet unutmaz, gündüz affetmez. Benzeri sevimli Taksim ve Karkamış’ta içlerinde avrat, yavru ve bebeklerin bile martir olduğu saldırılar sonrasında PKK hesabına, Cumhuriyet Altını tarihinin terörle mücadele, tabii afetlere müdahale konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu suçlamış” ifadelerini kullandı.

“Terörü BENDE ile iş birliği yaparak yok edeceklerini söylüyor”

Destici, Ulvi Babacan’ın ABD ile gelişigüzel terörü desteklediğini anlatım ederek, “Saldırılardan sonra herkesi HDP’ye cebin yapılacak rastgele soy hürmetsizlik, doğacak ifade, terörize ika ve seçkin nev düşmanlaştırma, o partiye rey veren 5-6 milyon vatandaşımızı rencide ayar diyerek uyarmış. 80 milyonu düşünmüyor, 5-6 milyonu düşünüyor. Devleti, devletin cumhurbaşkanını, bakanını düşünmüyor, HDP’yi, PKK’nın partisini incitmemeyi düşünüyor. Amerika Bir Devletleri’ni kastederek terörü fakat ESIR ile teşrikimesai yaparak namevcut edeceklerini söylüyor. PKK’yı KUL’nin kurduğu kurulun beslediğini sokaktaki vatandaş biliyor. Şu anda zaten Irak, Türkiye ve Suriye’nin kuzeyinde onu desteklediğini bilcümle dünya biliyor” dedi.

(EYL-BC-CC-Y)

Share: