Batman’da 270 yerleşme yeri yolu ulaşıma kapandı

Batman’üstelik 270 yerleşim yeri yolu ulaşıma kapandı

BATMAN – Batman’bile günlerdir etkisini sürdüren pahal kar yağışı, 270 yerleşme yeri yolunu kapattı.

Etken olan kar yağışı zımnında Batman – Siirt kara önünde saatlerce erişim durdu. Kar yağışının 1 metreyi aştığı erdemli kesimlerde hayatı zıt etkiledi. Etkisini sürdüren kar yağışı zımnında Sason’bile 90, Kozluk ilçesine 95, Gercüş ilçesinde 55, Beşiri ve Hasankeyf ilçeleri ile merkeze sınırlanmış karye 30 ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

Batman Valiliği koordinesinde 112 merkezinde müstacel format engelleme masası kuruldu. Faziletkâr kesimlerde aheste kar yağışı dolayısıyla ara sıra vatandaşlar araçlarıyla bire bir süre yolda beklemek zorunda kaldı. Tehlikeli kar yağışı vatandaşlar aracılığıyla de sevinçle karşılandı. Muhtemel karın geldiğini tamlayan vatandaşlardan Takatli Aktaş, bekledikleri hatır geldiğini ve hayvanlarıyla uğraştıklarını kaydetti.

Aniden bastıran çetin kar yağışıyla yolun kapanmasıyla tıpkısı süreliğine yolda yatık kaldıklarını dile getiren Tahsin Aktaş ise, gösterişli kar yağışı olduğunu ve yolların açılmasıyla yollarına bitmeme edeceklerini umduklarını aktardı.

Kapanan yolların açılması üzere korkulu çaba sarfiyat ediliyor. Mardin-Batman bağlantısının sağlandığı ve kapanan Ayrancı Geçidini açan ekipler, yolu esasen ulaşıma açtı. Coşkun çalışmalarını sürdüren İl Hususi İdaresi ekipleri, sınırlı olan yolların açılması üzere çalışmalarına bitmeme ediyor.

Share: