Batman’da 270 iskân yeri yolu ulaşıma kapandı

Batman’üstelik 270 iskân yeri yolu ulaşıma kapandı

BATMAN – Batman’dahi günlerdir etkisini sürdüren korkulu kar yağışı, 270 yerleşim yeri yolunu kapattı.

Etken olan kar yağışı zımnında Batman – Siirt karaca önünde saatlerce erişim durdu. Kar yağışının 1 metreyi aştığı efdal kesimlerde hayatı olumsuz etkiledi. Etkisini sürdüren kar yağışı zımnında Sason’dahi 90, Kozluk ilçesine 95, Gercüş ilçesinde 55, Beşiri ve Hasankeyf ilçeleri ile merkeze tutkun köy 30 ve ekenek yolu ulaşıma kapandı.

Batman Valiliği koordinesinde 112 merkezinde ivedili kapsam engelleme masası kuruldu. Faziletli kesimlerde alçak kar yağışı nedeniyle ara sıra vatandaşlar araçlarıyla benzeri süre yolda bakmak zorunda kaldı. Alçak kar yağışı vatandaşlar aracılığıyla da sevinçle karşılandı. Beklenen hatır geldiğini belirten vatandaşlardan It Canlı Aktaş, bekledikleri kanı geldiğini ve hayvanlarıyla uğraştıklarını kaydetti.

Aniden bastıran güç kar yağışıyla yolun kapanmasıyla tıpkısı süreliğine yolda muhat kaldıklarını dile getiren Tahsin Denizköpüğü ise, bunaltıcı kar yağışı olduğunu ve yolların açılmasıyla yollarına devam edeceklerini umduklarını aktardı.

Kapanan yolların açılması amacıyla dokunaklı çabalama sarfiyat ediliyor. Mardin-Batman bağlantısının sağlandığı ve kapanan Ayrancı Geçidini açan ekipler, yolu gine ulaşıma açtı. Canlı çalışmalarını sürdüren İl Hususi İdaresi ekipleri, sınırlı olan yolların açılması için çalışmalarına bitmeme ediyor.

Share: