Avrupa Forma Bankası, getiri artışına devam etti

Avrupa Model Bankası (ECB), üç anne yöntem faizini 50 temel nokta artırarak 2008’den bu yana genişlik faziletli seviyesine çıkardı.

ECB’den yapılan açıklamada, Vezneci’nın üç esas siyaset faizini 50 baz nokta artırdığı belirtildi.

Açıklamada, refinansman faizinin yüzdelik 3’e, yatırım faizinin yüzde 2,5’e ve muhalif fonlama faizinin da yüzde 3,25’e yükseltildiği kaydedildi.

ECB’nin ekonomide sakinlik beklentisine rağmen faiz oranlarını 2008’den bu yana sunma efdal seviyeye çıkarması dikkati çekti.

Banka, üç anne siyaset faizini temmuzda 50 baz nokta, ilkgüz ve ekimde bile 75’er baz nokta ve aralıkta 50 baz benek artırmıştı.

Faiz artırımı beklentiler doğrultusunda

Para piyasaları, çoğunlukla 50 temel puanlık nema artırımını fiyatlarken, enerji fiyatlarındaki serencam düşüşe karşın enflasyonun erdemli kalacağı endişesinin tıpkı işareti adına ECB repo oranlarını artırması dikkati çekti.

ECB’nin faiz tasarruf hamlesi, İngiltere Form Bankasının (BoE) bugün er saatlerde yaptığı 50 baz puanlık ve ÇAKER Merkez Bankası’nın (Fed) geçkin yaptığı 25 temel puanlık artışının ardından geldi.

ECB, aldığı faziletkâr ikinci ürem artırımı kararıyla Ekü Bölgesi’nde geçen ay yüzdelik 8,5 olan enflasyonun daha bile artmasına aksülamel verirken, daha aşkın repo artışının de masada olduğuna işaret etti.

ECB değişmeyen metninde, enflasyonun yüzde 2 olan ılımlı vadeli hedefe dönmesini uydurmak amacıyla getiri oranlarını kademeli ve aheste şekilde artırmaya devam edeceğine vurgu yapılarak, “Vezneci Idare Konseyi, martta yapılacak servet politikası toplantısında faizi 50 temel puan henüz artırmaya oruçlu.” denildi.

Açıklamada, nema oranların enflasyonun yüzde 2 hedefine dönmesi amacıyla aheste şekilde sınırlayıcı seviyede tutulacağı belirtilerek, planlandığı gibi mart ayından sonra bilançonun küçültülmeye başlanacağı kaydedildi.

Share: