İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sarsıntı Bölgesi İçin Taşımalık Üretmeye Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sarsıntı bölgesindeki tahaffuz sorununu çözmek için ikisi İzmir’de biri Hatay’da kalkmak üzere üç ayrı atölyede taşımalık üretimine başladı. İzmir’bile üretilen konteynerler demonte kendisine Hatay’a gönderiliyor ve orada birleştiriliyor. Bu yöntemle günde 30 konteynerin bölgeye ulaştırılması hedefleniyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Gücük Ay depremlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Hatay ve Osmaniye’birlikte kurulan çadırkentlerle depremzedelere bakım vermeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, üç merkezde de konteyner üretiyor. Veri İşleri Dairesi Başkanlığı’nın Belkahve’deki, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün Gediz’deki atölyelerinde hazırlanan taşımalık karkasları, demonte kendisine Hatay’a gönderiliyor. İzmir’den gönderilen karkaslar burada kurulan atölyede birleştirilerek günde 30 taşımalık sülale üretiliyor. Aynı TIR’la montajı mamul iki konteyner gönderilebilirken, makbul formül yardımıyla tıpkı tırla 15 taşımalık gönderilebiliyor.

Çalışmalar karşı vukuf veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Yazman Yardımcısı Ertuğrul Tugay, şunları kaydetti:

“ŞU DAKIKA HATAY İÇİN 500 KONTEYNER HAZIRLAMAYI PLANLIYORUZ”

“Burada bire bir ‘konteyner kent’ dayamak için vadi tespit sürecimiz oldu. AFAD’dan meydan tahsisi için vukuf bekliyoruz. Tığ bu süreçte daha acul misil alabilmek yerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Marifet İşleri ekipleriyle burada kurduğumuz atölyede taşımalık üretmeye başladık. Karkas yapılarını oluşturuyoruz, götürdüğümüzde de derakap panelvanlarla kapatarak vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Depremzedelerimizin kışı henüz dosdoğru tıpkı ortamda geçirmelerine fırsat yaratmış olacağız. Şu dakika Hatay amacıyla 500 konteyner hazırlamayı planlıyoruz.”

“GÜNDE 30 TAŞIMALIK ÜRETİYORUZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Umumi Kâtip Yardımcısı Özgür Ozan Yılmayan da üç koldan konteyner üretimi yaptıklarını belirterek, “İzmir’üstelik iki atölyede hazırlanan karkasları bölgeye gönderiyoruz, oradaki ekiplerimiz da birleştirme işlemini yapıyor. Bu sayede günde 30 taşımalık üretimi yapıyoruz. Bu yöntem hem maliyetleri düşürüyor hem birlikte daha çabuk istihsal yapma olanağı sunuyor” açıklamasını yaptı.

Share: