Artvin’de 6. Uluslararası Off-Road Yarışları yapıldı

Artvin’dahi 6’ncısı planlı Arsıulusal Off-Road Yarışları yapıldı.

Artvin Valiliğinin koordinesinde Artvin Off-Road Kulübü vasıtasıyla 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası’nda düzenlenen yarışlara, Türkiye’nin beraberinde Gürcistan, Azerbaycan, İran ve Irak’tan ekipler katıldı.

Araçların motor gücüne göre S1, S2, S3, S4 ve S5 kategorilerinde 25 ayrımlı kulüpten 70 grup, 32 kapıdan oluşan 1800 metrelik pek parkuru sunu hızlı ve falsosuz şekilde tutmak için kıyasıya uğraş etti.

Seyirci ve orman etabı almak için iki etaptan oluşan, bileşimli şişkinlik ve çukurlarla zorlaştırılan parkurda yarışmacılar zaman zaman dayanabilen anlar yaşarken mekanik arıza sebebiyle parkuru bitiremeyen vesait iş makineleriyle pistten çıkarıldı.

Yarışlarda S2 kategorisinde yarışan Ömer Dağ-Ekrem Turhan çiftinin ara bulucu, başlangıçtan gücük süre bilahare mil meşbu çukurda ilerlerken kontrolden çıkarak devrildi.

Sürücü Izdırap ve yardımcısı Turhan, kazadan dokunaklı almadan kurtuldu.

Katılımcılar organizasyondan memnun

DÜRÜST Parti Artvin Milletvekili Erkan Teber ve Artvin Ilbay Yardımcısı Ömer Dereci’nin birlikte Artvin Off-Road Kulübü namına parkurda yarışması içtenlikle izlendi.

Saylav Teber, yarışlar öncesinde gazetecilere, Artvin’in nüfusuna nazaran off-road oyunlarına sunma fazla rabıt duyan illerinden biri olduğunu söyledi.

Artvin’deki bu ve bir etkinliklere, destek için benzer olduğu kadar katılmaya çalıştığını belirten Teber, “Zaman uçman koltuğuna oturduk. İlk tecrübem olacak. Co-pilotum ferman verecek, ben üstelik basacağım gaza. Yarışı ilhak etmek için piste çıktık.” dedi.

Teber, bu etkinliklerin kentin tanıtım ve turizmine heybetli ulama sağladığına işaret ederek, “Zaman burada binlerce herif var. Çok sayıda bu sporla ilgilenen Artvinli sporcu var. Türkiye’deki off-road yarışlarında Artvinli sporcular kebir yere sahip. Artvin’de bu spora demet gitgide artıyor. Böylesine doyumsuz aynı doğanın içinde bu nev etkinliklerin olması kentin turizmi için dahi çokça oylumlu ve altın.” diye niteleyerek konuştu.

Yarışlara S3 kategorisinde katılan Emre ve eşi Büşra Kavaz, performanslarıyla seyircinin beğenisini topladı.

Emre Kavaz, Artvin Off-Road Kulübü hesabına yarıştığını, yarışların çok coşkulu ve güzel geçtiğini söyledi.

Büşra Kavaz bile ilk yarışı olduğu için çok heyecanlandığını vurgulayarak, “Dramatik ayağım titredi. Serencam zaman bir iki kalsın vazgeçiyordum. Çokça zevkliydi. Herkesin bu duyguyu tatmasını isterim.” değerlendirmesinde bulundu.

Organizasyon, kategorilerinde dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.



Share: