Artvin İl Hususi İdaresi araba parkına kazandırılan 12 hisse senedi makinesi hizmete girdi

Artvin İl Hususi İdaresi araba parkına kazandırılan 12 gelişim makinesinin hizmete alınması dolayısıyla merasim düzenlendi.

İl Özel idaresi araba parkının güçlendirilmesi amacıyla satın alınan ve toplam maliyeti 34 milyon 582 bin lira olan 6 greyder, 4 kepçe ve 2 bekoloderin (geçek kazıyıcı) hizmete alınması dolayısıyla kurumun Artvin- Erzurum kişmiri yolu 2. kilometresindeki araba parkında tören düzenlendi.

Artvin Valisi Yılmayan Zirve, törende yaptığı konuşmada, kentin toprak yapısı dolayısıyla çok mukavemetli tıpkısı coğrafya topluluk olduğunu tabir ederek, hizmet sahası gereği İl Özel İdaresinin bu zorluğu arz çokça hisseden amme kuruluşu olduğunu söyledi.

Artvin’birlikte coğrafyanın haddinden fazla parçalı ve dağlık olduğunu, seçkin mevsim ayrımlı afetlerin yaşandığını vurgulayan Şahika, “Bu coğrafyada işlemek çokça el. Özel idarenin burada hem personel hem de araba takım kendisine dinç olması bir fukaralık. Makine parkı olarak da güç oranda araca sahibiz amma dönüş geçtikçe bu araçlar alçak icraat zımnında ömrünü tamamlıyor. Vatandaşa verilen hizmetin metin yürümesi manasında bu araçları revize etmek lüzumlu oluyor.” dedi.

Doruk, 170 bin nüfusa cemaat Artvin’de 65 bin civarında nüfusun rustik alanda yaşadığını anlatım ederek, şunları kaydetti:

“Şehirde dinç vatandaşlarımızın benzeri ayağı birlikte daima köylerde, sürekli köylerine gidip geliyorlar. 100 binin üzerindeki nüfusun köyle daim tıpkı bağlantısı var. Köyle şehir arasındaki ulaşımın, iletişimin sağlanması noktasında İl Özel İdaresi muhteşem görev üstleniyor. Bundan kıran hayat dolu görünmek zorundayız. İlimizi, ülkemizi daha ileriye germek için elimizdeki kaynakları yeryüzü bol şekilde kullanmalıyız, bu bilinçle çalışıyoruz. İl Hususi İdaremizdeki aksiyon makinesi sayısı kullanılmamış araçlarımızla 199’a ulaştı. Bugün hizmete aldığımız 12 hareket makinasının ilimize okşayıcı olmasını diliyorum. Tanrı kazadan koruma görevlisi etsin.”

DÜRÜST Tümen Artvin Milletvekili Erkan Balta de hizmete alınan hisse senedi makineleriyle özellikle kırsalda hizmet kalitesinin artacağını söyledi.

Teber, 320 köy bulunan kentte, İl Özel İdaresinin hizmet alanında kâin 7 bin 161 kilometre sefer ağının 817 kilometresinin takım karye yolu olduğunu anlatarak, coğrafyasının zorluğu ayn uğrunda bulundurulduğunda Artvin’in Türkiye’üstelik özel idare çalışmalarının genişlik edisyon koşullarda yapıldığı iller arasında kayran aldığını dile getirdi.

Konuşmalar sonrası kurdele kesilerek hizmete alınan araçlar ile site turu atıldı.

Share: