Artvin’de, Belediye Şirketi İşçileri, İktidardan Ekip Haklarını Temenni Etti: “Ayrımcılık Akıbet Bulsun, Haklarımız Verilsin.

GAYE İSTANBULLU

Artvin Belediyesi’nin paydaşlık şirketlerinde çalışan işçiler, belediye uğrunda yaptıkları açıklamada, grup haklarını talep etti. DİSK Genel-İş işleri temsilcisi Yeşim Sancal, “Ana ekip istiyoruz. Belediye işçisi kamu işçisidir. Ayrımcılık sonuç bulsun, haklarımız verilsin. Siyasal kuvvet vasıtasıyla çalışanlara müteveccih yapılan ya da yapılmasına çalışılan bölümsel düzenlemelerde uray işçisinin adı bile hangi efsus kim geçmiyor” dedi.

Artvin Belediyesi’nin iştirak şirketlerinde müteharrik işçiler, şehremaneti uğrunda toplanarak, ekip haklarını irade etti. İşçiler namına açıklamayı, DİSK Umumi- İş Artvin Belediyesi işyeri temsilcisi Yeşim Sancal yaptı. Sancal, şunları söyledi:

“Uray iştirak işçileri, amme işçisidir. Takım istiyoruz. Umumi İş, belediyeye işçilerin hakları üzere inatla ve yılmadan savaş etmeye, ülkemiz ve geleceğimiz için düzentileme ve el erki talebini ısrarla ve kararlılıkla sürdürmeye işçi sınıfının hakları ve özgürlükleri için örgütlenmeye ve güçlenmeye devam ediyor.

Gelir eşitsizliği yüksek şişkinlik, fahiş faturalar açlık sınırının altındaki ücretler ve işçilerin geçinmesi ve insani yaşamasını imkânsız hale getiren ağır sıklet şerait yaratmıştır. Bu şartlar altında ayrımcılık güvencesizlik ve müsavatsızlık yayılmaya devam ediyor. Uray ortaklık işçileri da ince zamandan beri iri tıpkı müsavatsızlık ve ayrımcılığa maruz bırakılıyor. İşçiler amacıyla bu ayrımcılığın, eşitsizliğin ve adaletsizliğin adı takım aldatmacasıdır.

“HUKUK DOLGUN YERINE İYİLEŞTİRİLMELİ”

Sendikamız bahis konusu ayrımcılık ve adaletsizliğe karşı şehremaneti işçileri da amme işçisidir diyerek eylemler matbuat açıklamaları yaptı. Seçkin eylemimizde ve basın açıklamamızda mahiyet grup istiyoruz. Belediye işçisi amme işçisidir. Ayrımcılık serencam bulsun haklarımız verilsin dedik. Uray işçisi bugün birçok açıdan ayrımcılıkla karşı karşıyadır. Panel iktidar tarafından çalışanlara müteveccih yapılan ya birlikte yapılması çalışılan bölümsel düzenlemelerde Uray işçisinin adı da hangi yazık ki geçmiyor. Amme işçileri ve kamu çalışanlarına müteveccih yapılan düzenlemelerde şehremaneti işçileri yararlanamıyor ve düzenlemelerin dışında tutuluyor. Kamu hizmetleri aynı bütün olup merkezi evet da yerli alt bölüm olmaksızın amme çalışanları iştirakçi vazifeli vasıtasıyla yürütülüyor. Kamu çalışanlarının görevli ayrımı yapmaksızın merkezi ya da domestik hakları iyileşecekse toplu yerine iyileştirilmelidir. Uray iştirak işçilerinin arttırma ödeme hakkı derhal tanımlanmalıdır, Uray iştirak işçilerine kadro hakkı derhal tanımlanmalıdır.”

“HAKKIMIZI SONUNA BÜYÜKLÜĞÜNDE SAVUNACAĞIZ”

DİSK Umumi İş sendikası Karadeniz Toprak temsilcisi Hakikat Bilimci ise şunları söyledi:

“Şehremaneti işçileri kendisine Türkiye’nin ciharıyek yanı sıra hakkımızı istiyoruz ve bunu de sonuna kadar mücadelesini vereceğiz İnanıyorum ki andıran tıpkı zamanda bu da gerçekleştirilecektir. Bunu nasıl yapacağız bilcümle bu arada tesanüt içerisinde olarak irtibat içre kendisine yapacağız. CHP İlçe Başkanı kardeşimize ve el başkanımıza Ahmet ağabeyimize ve bire bir zamanda rastgele devir işçinin yanında ve arkasında duran Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in katılımları için çokça teşekkür ediyorum.”



Share: