Arsıulusal Genç İş Adamları Kongresi 2023 “Başlangıcın Sonu” mottosuyla 23 Şubat’ta gerçekleştirilecek

Gailesiz MÜSİAD, 2 yılda aynı düzenlediği ve bu sene 8’incisini yapacağı Arsıulusal Zihayat İş Adamları Kongresi’ni (UGİK’23), “Başlangıcın Sonu” mottosuyla, 23 Şubat tarihinde İstanbul’dahi gerçekleştirecek.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) bünyesinde, geleceğin gelişim dünyasının olgunlaşmasına yönelik adımlar atan Zinde MÜSİAD, 23 Küçük Ay’ta gerçekleştirilecek UGİK’23 için MÜSİAD Umumi Merkezi’nde matbuat toplantısı düzenledi. Alanında beniâdem yapmış evcil ve yabancı bir nice hisse senedi insanı, formalist, yüksekokul ve kamunun peş dozaj temsilcisinin katılımıyla gerçekleşecek UGİK’23 öncesinde planlı toplantıda zirvenin hedefleri, kapsamı hakkında tafsilatlı bilgiler verildi.

Toplantıda mütekellim MÜSİAD Umumi Başkanı Mahmut Asmalı, UGİK’23’ün Türkiye ekonomisine aheste katkılar sunmasını irade ettiklerini belirtti. Tüvana MÜSİAD’ın, MÜSİAD bünyesinde gelişim insanı ruhuna eş, gelişmeyi hedefleyen ve gelişim dünyasında benzeri üst lige çıkmayı amaçlayan gençlerin oluşturduğu ayrımsız mücahede platformu olduğunu dile getiren Asmalı, “Taze MÜSİAD, iş dünyasında birliği gerçekleştirmek düşüncesiyle 2002 yılında yola imdi ve en oylumlu zenginliğimiz olan gençliğimize hizmet etmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Esasında MÜSİAD ayrımsız gençlik hareketi. Zira 33 sene önce inanmış çoluk çocuk tarafından kurulan MÜSİAD üzere zaman de esbak olduğu gibi zinde hisse senedi insanlarının girişim kabiliyetleri ve aşama cesaretleri yer mehabetli laf.” ifadelerini kullandı.

“Bu yılki kongreye 1.500’ün üstünde paydaşlık bekliyoruz”

Asmalı, MÜSİAD’ın uluslararası arenada bütün 165 bölüm ve birlik noktasına ulaştığını, 13 binin üzerindeki üyesi ve 60 bine mümasil firmasıyla arsıulusal tıpkı sivil cemiyet kuruluşu olduğunu belirtti.

UGİK’e bugüne büyüklüğünde 70’den çok ülkeden 5 bin 500 kişinin katıldığını kaydeden Asmalı, bu yıl kongreye 1.500’den çok zinde hisse senedi insanının katılımını beklediklerini söyledi

Mahmut Asmalı, Taze MÜSİAD’ın, uluslararası çalışmalarıyla ticari diplomasiye ağırbaşlı katkılarda bulunduğuna dikkati çekerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“UGİK da uluslararası yönüyle tedricen büyüyen bir ticari diplomatlık platformu olarak ilgi çekmektedir. Adeta aynı gurk merkezi kadar müteharrik ve yıpranmamış girişimcilere esin kaynağı olan UGİK, yıpranmamış markaların doğacağı, yer dostu tutum anlayışına öncelik verilen bire bir üstünlük kendisine bile ilgi çekiyor. MÜSİAD’ın vizyonunu ve birikimini tüvana girişimcilere sürmek üzere temas fırsatta üniversitelerle bakir teşrikimesai modelleri geliştirdiğimizi ve mektepli kardeşlerimizle buluşmalara önem verdiğimizi göstermek isterim. en üst Gebze ve Kayseri’de üniversiteli öğrenci kardeşlerimizle buluşarak tecrübelerimizi paylaştık, ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzu, ekonominin ve ticaretin dinamiklerini danışma ettik. Bu yıl MÜSİAD’ın üniversitelerle ve öğrencilerle etkileşimini tasarruf etmek ve pekiştirmek amacıyla ticari diplomasi atölyelerini birlikte hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu sayede hareket dünyamıza kullanılmamış girişimciler kazandırmayı ve özellikle bilgi üretimine odaklanmayı hedefliyoruz.”

“Küresel tıpkısı cahillik platformu haline geldik”

Gailesiz MÜSİAD Başkanı Yunus Furkan Akbal ise konuşmasında, “Taze MÜSİAD kendisine Türkiye ve toplumumuz üzere bütün gayretimizle mücahede amacında ‘Tığ dahi varız’ diyeli neredeyse çeyrek altın yüzyıl oldu. Biz bugün Türkiye’üstelik 57, acun de ise 32 temsilciliği ile günden güne kurum yapılanmasını artıran toptan tıpkı cahillik platformu haline geldik.” ifadelerini kullandı.

Yenilikçi, fikirlere kilitsiz küreksiz, inovatif adımlar atarak bugünün teknolojisini yakından izleme eden benzeri zamanda da geleceğe yön verecek icraat eden küresel aynı toyluk platformu olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Akbal şunları kaydetti:

“20 yılı aşkın süredir girişimcilik temelinde var olduğumuz aksiyon dünyasında şu zaman bambaşka ayrımsız konumda kayran alıyoruz. Öyle ki Çin, Azerbaycan, Portekiz, Fransa, Almanya gibi dünyanın takatli çok ayrımlı noktasında varız. Bizler Canlı MÜSİAD adına Anadolu’daki şirketlerin ikinci evlat temsilcilerinin arsıulusal yatırımcılarla buluşmasını sağlıyoruz. Farklı yandan ticari kapasitesi mergup seviyeye gelmemiş ülkelere, Canlı MÜSİAD’ın know-how’ını aktarıyoruz. Bu alanda dünyada otorite konumuna mevrut kurumlar arasında bulunuyoruz.”

Akbal, Zinde MÜSİAD’ın UGİK ile global gelişim dünyası ekosisteminin paydaşlarına yeniliklere bütünleşme ölçü, ruh gösterdikleri alanda önderlik iç görüsü geliştirmeye müteveccih icraat yürüttüğünü belirterek, “Hedefimiz gelişim dünyasını yıpranmamış bire bir aşamaya yansıtmak. Programımız bu yönden esin veren ve hareket dünyasını yeniliklerle buluşturan aynı izleme lansmanı niteliğini taşıyor.” ifadesini kullandı.

“Çıktı kullanılmamış tıpkısı başlangıcın kapısını aralıyoruz”

İş dünyasını aşamalara göre kategorize ettiklerini vurgulayan Akbal, aşamalara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Bir Numara aşamayı başlangıç olarak nitelendiriyoruz. İş dünyasına yönelik aynı fikri olan ve buna mümin insanlar bire bir şekilde gelişim alarak yola koyuluyorlar. İlk adımdan sonradan fikri somut veriye dökebilmek, bunun amacıyla doğru maddi kaynakları temin edebilmek, network tesis etmek üzere öz zarfında aşamalara topluluk bu yolda, birçok hareket insanı serüvene veda ediyor evet bile konfor alanının nihai tekebbür olduğunu düşünüyor. Ancak içi ve ev dışındaki atılımların faziletli çoğunluğu bu aşamaya gelip, kapıyı terhis etmek tıpkısı yana dursun tıklatmaktan üstelik ihtiraz ediyor. ve biz üçüncü ve sonuç aşamada ise ‘çık o kapıdan ve başla’ diyoruz. Bu bap, usçu stratejilerin oluşturulduğu ve nihayetinde akıllıca işaret adına dünyaya açılmanın eşiğidir.

Ülkemizde fark edilemeyen bir nice imkân olmasına rağmen, muvaffakiyetli olmuş, yoluna bitmeme edebilmiş veya potansiyelini dünyaya açmayı başarabilmiş işaret sayımız potansiyelimizin haddinden fazla uzağındadır. İş dünyası baştan sona gelişen, mütebeddil zinde aynı süreçtir. Bu süreç, dünyaya açılma eşiğine kadar devam eden teferruatlı ayrımsız yolla başlar. Ancak o yolun bitişi aslında yıpranmamış başlangıçlar üzere bir sonuç niteliği taşımaktadır. İş dünyasında girişimciliğe dair söylenecek sözün, yapılacak tanımın kalmadığı bu bölüm bundan sonra bakir bire bir başlangıcın yapılması müstelzim tıpkı sonu katakulli etmektedir. Bu yaklaşımla 23 Gücük Ay’ta 8’incisini düzenleyeceğimiz UGİK’23’ü ‘Başlangıcın Sonu’ mottosu ile gerçekleştireceğiz. Imdi kullanılmamış tıpkı başlangıcın kapısını aralıyoruz. Ticarette pazar alanlarında sınırlarının kalkması, isimlerin kişisel markalara dönüşmesi kabil global ölçekte dayanıklı çok husus açıldı. UGİK’23’te dünyaya açılan o kapıdan geçmenin yollarını arıyoruz.”

Akbal zirvenin detayına ilgili olarak, “Programımızın konseptini yansıtacak girişimcilik tünelinde katılımcıların ne büyüklüğünde müteşebbis ruhlu olduklarını bu yapacağımız türlü testler ile deneyimleyerek anlamaları sağlayacağız. Kasanın anahtarı nerede etkinliğiyle katılımcıların alana yerleştirilen kilitli kasayı anahtar akıllıca anahtarı bulmalarını isteyeceğiz. 180 basamak hatıra ışık alanı ve ayraç oluşturma alanları kadar birbirinden değişik elan mukavim çokça deneyim alanıyla katılımcılarımızı bekliyor olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Share: