Kuveyt, AB’ye hususi tasarım dizel süt ihraç etti

Kuveyt Ulusal Yer Yağı Şirketi, Avrupa Birliği (SUTAŞ) pazarına özel üretilen evvel dizel kargosunun yola çıktığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya bakarak, kısaca 38 bin titrem dizel yayın haiz Kutup Ace ünlü tanker, Kuveyt’in Mina ahali-Ahmedi rafinerisinden 30 Ocak’ta yola çıktı.

KEZ ülkelerinin belirlediği özel standartlara bakarak üretilen dizel işaret, uluslararası yer gereksinimlerine ve şartnamelerine uygunluk taşımakla beraber antipatik şita şartlarında kullanıma bile imkan veriyor.

KEZ’nin Rus yer yağı ürünlerine engelleyim uygulaması

AB’nin Acımasız tasfiyehane yer yağı ürünlerine yönelik ambargosu 5 Şubat’ta yürürlüğe girecek. Bire Bir dönüş, G7 ülkelerinin bu ürünlere yönelik tavan kıymet uygulamasının dahi devreye girmesi bekleniyor.

Tavan fiyata müteveccih görüşmeler henüz netlik kazanmamasına rağmen, Garplı ülkeler faziletkâr altın ve bağan zer arıtımevi ürünleri tutmak için iki ayrımlı tavan bedel üzerinde çalışıyor.

Ambargo kararı uygulamaya girmeden stoklarını doldurmaya etkin Avrupa ülkeleri, rafineri petrol ürünleri ithalatında günlük 2,5 milyon varille en iri kalemlerden biri olan dizelde hem Rusya’dan hem da almaşık kaynaklardan alımını artırdı.

Share: