Arkadaşını, erinçsiz ettiği avrat lehine tanıklık yaptığı üzere öldürmüş

Güzeşte akşam ezanı saatlerinde Akyürek Mahallesi’nde belediye mülhak bakım binası uğrunda B.R., tartıştığı Hayrettin Kayaç ve M.B.’ye beraberinde taşıdığı tabancayla biberli açtı. Saldırıda Hayrettin Kaya ve M.B. yere yığılırken, B.R. kaçtı. İhbar üzerine fenomen hesabına afiyet ve polis ekipleri atıf edildi. Polis, alanı düzenlilik şeridiyle kapatırken, yaralılar önceki müdahalelerinin peşi sıra ambulanslarla Batman Eğitim Bilimi ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

VURDUĞU ARKADAŞI HAYATINI KAYBETTİ

Yaralılardan Hayrettin Kayaç, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Evli ve 4 çocuk babası Kaya’nın cenazesi, ölü açımı işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilerek, gece saatlerinde Çağdaş Mezarlığı’nda toprağa verildi. Hastanede tedavisi süren M.B.’nin dirimsel tehlikesinin sürdüğü belirtilirken, İl Güvenlik Müdürlüğü Asayiş Yazıhane Müdürlüğü Kıya Devir Amirliği ekipleri sabahleyin saatlerinde düzenledikleri operasyonla B.R.’yi yakalayarak gözaltına aldı. B.R.’nin emniyetteki işlemleri bitmeme ediyor.

“ALEYHİME NASIL ŞAHİTLİK YAPARSINIZ?”

Belediyede etkin B.R.’nin bir kurumda çalıştığı aynı kadını rahatsız ettiği, kadının polise şikayette bulunduğu ve Hayrettin Kaya ile M.B.’nin kadının lehine tanıklık yaptığı belirtilerek, bunu duyan B.R.’nin “Benim aleyhime pekâlâ tanıklık yaparsınız?” diyerek olayı gerçekleştirdiği belirtildi.

Share: