Ardahan’da depremzedeler için konteyner kurulumu başladı

Göle ilçesinde depremden etkilenen vatandaşlara İl Afet ve Müstacel Uzanım Müdürlüğünce (AFAD) verilen konteynerlerin kurulumu başladı.

Eski taş mefret evlerin hasar gördüğü ilçeye bağlı köylerde, 27 Eylül’de meydana mevrut 5 büyüklüğündeki yer sarsıntısı sonrası artçı sarsıntılar sürüyor.

Bu nedenle evlerine girmekte bulut zihayat vatandaşlara AFAD’ın verdiği konteynerlerin kurulumu başladı.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Balçeşme köyündeki Facia Koordinasyon Merkezi’ni ziyaretinin arkası sıra Küçükaltunbulak ve Koyunlu köylerinde incelemelerde bulundu.

Vali Öner, Koyunlu köyünde depremden etkilenen Leyla Turan için kurulan konteyneri ziyaretinde gazetecilere yaptığı açılamada, zaman yine zelzele bölgesinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Çalışmaların seyrini ve kurulumu yapılan konteynerleri gidermek amacıyla sahada olduğunu belirten Öner, şunları kaydetti:

“Depremden etkilenen alanlarda taşımalık kurulumlarına başladık. 73 taşımalık kuracağız. Bunların mümasil zamanda enerji ve akarsu üzere ihtiyaçları üstelik giderilecek. AFAD’ın sağladığı imkanlar ile kurulan otağ sayısı dahi 571’e ulaştı. 70 çadırın daha kurulumu yapılacak. İlimizin abuhava şartları ağır sıklet, bu nedenle çalışmalarımızı aceleci ve titizlikle sürdürüyoruz.”



Share: