Amasya’daki trafik kazasında yaşamını yitiren Mutlak Karataş Samsun’da defnedildi

Amasya’nın Merzifon ilçesinde, temsil ekibini haiz minibüs ile kamyonun çarpışması sonucu yaşamını yitiren Özgür Karataş, memleketi Samsun’da toprağa verildi.

Karataş’ın cenazesi Yaşardoğu Mahallesi’nde evinin uğrunda helallik aldıktan sonradan, Kıranköy Bamyatarlası Camisi’ne götürüldü. Karataş, burada kılınan cenaze namazının peşi sıra Derecik Mezarlığı’ndaki sülale kabristanlığına defnedildi.

İl Ekin ve Turizm Müdürlüğünde memur adına fariza yaptığı öğrenilen Karataş’ın cenazesine, babası Ahmet Sabri, ikiz kardeşi Uygar, eşi Gamze Karataş, yakınları ile Samsun Valisi Zülkif Dağlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, Atakum Belediye Başkanı Cemil Savran, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, çalışma arkadaşları, seyir oyuncuları ve vatandaşlar katıldı.

İl Firez ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, AA muhabirine, musahabe camiası ve İl Ekin ve Turizm Müdürlüğü adına haddinden fazla kalbi kırık olduklarını dile getirdi. Kazada yaşamını yitirenlere rahmet dileyen İpekdal, “Üzgünüz, hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. Danışma camiamızın başı sağ olsun.” dedi.

Düşevi Oyuncuları ekibinden Çokluk Çaykara, Müstakil’ün alay meşbu, herkese havari olan biri olduğunu söyledi. Hür’ün ikiz kardeşi Uygar Karataş’ın tertip şirketinde ona müzaheret ettiğini dile getiren Menşe, “Tiyatrocuları ağırlamaktan, onlarla olmaktan çok memnundu, üç sene üstelik bizim tiyatromuzda çalıştı. Ustalık elemanlık yaptı, muhtemelen oyunlarda oynadı bize yardımcı oldu. Çokça üzgünüz.” diye niteleyerek konuştu.

Karadeniz turnesi kapsamında Çorum’da akıbet oyunlarını sahneleyen tiyatro ekibinin süresince bulunduğu, Aykut Bektaş idaresindeki 52 ADK 527 plakalı minibüs, Merzifon’un Çaybaşı köyü mevkisinde bire bir yönde seyreden Hacı Ahmet Kılıç yönetimindeki 42 FES 27 plakalı kamyonla çarpışmış, kazada minibüsteki Özgür Karataş, Tolga Güleryüz ve Burak Topçu hayatını kaybetmiş, çoban Bektaş ile minibüste kâin Mutlak Ayaz, Burak Gülçebi, Filiz Özbek, Melis İşiten, Raf Deveci, Erek Şalvarcıoğlu ve Ceyhun Fersoy yaralanmıştı.

Share: