Amasya’da seyretme oyuncularının öldüğü kazada minibüs şoförü 8’de 8 detone çıktı! 120 kilometre hızla gidiyormuş

Çorum’da Temel Belası ünlü temsil oyununu sahneledikten sonra Samsun’a başvurmak üzere yola çıkan oyuncuların bulunduğu A.B. yönetimindeki minibüs, önünde tutum halinde olan H.A.K.’nin kullandığı tıra çarptı.

3 KİŞİ ÖLDÜ

Kazada minibüste sıkışan Tolga Güleryüz (33), Burak Topçu (42) ve Bağımsız Karataş (32) yaşamını yitirdi. Belli Belirsiz yaralanan güdücü A.B. (28) ile Melis İşiten, Sürgün Özbek ve Aykut Bektaş, hastanedeki tedavilerinin arkası sıra taburcu edildi. Oyuncu Sergen Deveci ise ambulans uçakla İstanbul’da özel tıpkı hastaneye sevk edildi.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Kazayla ait başlatılan soruşturmada minibüs sürücüsü A.B.’nin hızlı olduğu belirlendi. Tır şoförü adli taharri amacıyla serbest bırakılırken, A.B. çıkarıldığı duruşma eliyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“110-120 GİBİ HIZLA GİDİYORDUM”

Hazırlanan kaymakamlık belirleme tutanağında A.B.’nin 8’de 8 kusurlu olduğu, kaza durumunda fren izine rastlanmadığı belirtildi. Müddeiumumilik ifadesinde Bektaş’ın, “”110-120 kabil bir lahzada gidiyordum. TIR apansızın önüme kırınca kaymakamlık oldu. Kazadan sonradan yaralılara yardımcı olmaya çalıştım. Çokça üzgünüm. Bari bu keder kaza yaşanmasaydı” dediği öğrenildi.

TIR ESEN ŞERİTTEYDİ

Kaza sırasında tırın süratinin 55 kilometre olup, sağlikli şeritte bulunduğu belirlendi.

Share: