6 YILDIR KAYIP OLAN YASİN’İN BABASI, KAZI ÇALIŞMASI İÇİN BAŞVURU YAPACAK

KONYA’nın Akören ilçesinde, 6 yaşındayken evlerinin önünde oynadığı sırada kaybolan Yasin Delicesine’den 6 yıldır bilgi alınamıyor. Oğlunun öldürülüp, gömülmüş olabileceği ihtimali üzerine şüphelendikleri 5 noktada kazı yapılması amacıyla savcılığa referans yapacağını tamlayan cet Müşkül Atmaca, Benim amacım yeniden ayrımsız takım kurup yeniden ayrımsız himmet yapılması, herhangi bir yeri araştırılması.dedi.

Akören’e sınırlanmış, henüz geçmiş karye statüsünde olan Belkuyu Mahallesi’nde oturan Ümmü (32) – Çetin Atmaca (42) çiftinin 5 çocuğundan Yasin, 4 April 2016’birlikte Belkuyu Anaokulu’ndan döndükten bilahare evlerinin uğrunda oynarken, kayboldu. Yasin’in bulunması üzere benzeri çevrim cingöz ve AFAD ekipleri ile köylüler eliyle iş başlatıldı. Lüp çevresi, akarsu kuyuları, foseptikler, sarnıçlar, mağaralar arandı; ongun ve çalılıkların dipleri kontrol edildi. Çalışmalarda askeri helikopter ve AFAD’ın insansız albeni aracı üstelik kullanıldı. Mahalle yakınındaki Çarşamba Çayı ve aktığı Apa Gölü girişinde, Mersin’den mevrut balık adam polislerce sonar cihazlarıyla arama yapıldı. 80 kilometrelik alanda yapılan taharri çalışmaları, ilçe vasıtasıyla 24 çevrim sonraları sonlandırıldı.

5 AYRI ÖZEL EKİP KURULDU

İçişleri Bakanlığı’nca kayıp çocukların bulunması amacıyla Ankara’dan görevlendirilen, polis ve askerlerden oluşan özel kadro, 2018 yılının Temmuz ayında Konya’ya gelerek, çalışmaya başlattı. Dosyayı baştan açan hususi takım, emniyet ve uyanık yetkilileriyle görüşerek, elan geçmiş yapılan çalışmalarla ilgili hikmet aldı. Grup, eş ve mahalleli ile de görüştü. Özel kadro birlikte kaybolma Yasin’in izine rastlayamadı.

KAZI ÇALIŞMASI İÇİN BAŞVURU YAPACAK

6 yıldır oğlundan malumat alamayan cet Zor Atmaca, oğlunun öldürülüp, gömülmüş olabileceği ihtimali üstüne şüphelendikleri 5 noktada hafriyat yapılması amacıyla savcılığa başvuru yapacağını belirtti. Oğlunun akıbetini hıfzetmek istediğini tabir eden Şahin, Dosyada bakir gelişme yok, fakat dilekçe verilip yeni benzeri hafriyat çalışması amacıyla referans yapılacak. Bende sürekli bu çalışmanın peşindeyim. Benim amacım baştan aynı ekip kurup yeniden aynı faaliyet yapılması, temas içtima araştırılması. Içbükey bölgesinde geçtiğimiz aylarda yapılan aramada orada biraz mızrap buldular, ancak o kemikler hayvana aitmiş. Benim amacım çocuğuma hangi olduğu ve akıbetini çakmak istiyorum. Kâfi ki akıbet anlaşılan olsun. şeklinde konuştu.

Share: