Akıbet Dakika: İmam Hatip Liselilere müteveccih sözleri nedeniyle yargılanan şarkıcı Gülşen’in 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi

Ataşehir’dahi verdiği aynı konserde önder dil cambazı liselilere müteveccih sözleri zımnında ‘Halkı amaç ve düşmanlığa kımıldatma’ suçundan 3 yıla büyüklüğünde hapsi maksut Gülşen Çolakoğlu’nun yargılandığı davanın üçüncü duruşması zaman İstanbul 11. Temel Ukubet Mahkemesi’nde görüldü. Gülşen’in katılmadığı duruşmada avukatları hazır bulundu.

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Ana hakkındaki mütalaasını sunan savcı, Gülşen’in suçlamaya bahis edilen sözleri nedeniyle “halkı amaç ve düşmanlığa kımıldatma” suçundan 1 yıldan 3 yıla büyüklüğünde hapisle cezalandırılmasını istedi.

MURAFAA ERTELENDİ

Gülşen’in avukatları esasa alın teferruatlı beyanda çıkmak amacıyla müddet murat etti. Duruşma, güvence bedelinin gabi ödenmesi konusundaki talebin hükümle alay malay değerlendirilmesine değişmeyen verdi. Süre talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı 3 Mayıs saat 09.30’a erteledi.

“ARKADAŞIMLA ŞAKALAŞTIM, ÜZERİME ATILI SUÇU İŞLEMEDİM”

Gülşen, “Bu konuda daha evvel da ifadeler verdim. Gine ederim suçsuzum. Entelekt böylecene beraat edeceğime inanıyorum. Bütün konu sahne ortamında aynı arkadaşımla şakalaşmadan ibarettir. Sahnedeyken dinleyicilerin arasına katılmak istedim. Kalabalıkta bu olabilir olmadığından sahnedeki arkadaşlarımdan birini beni seyircilerin arasına taşımasını istedim. Tıpkısı arkadaşım mizah olarak ‘seni imam taşısın’ dedi. İmam dahi aramızda bu lakapla mezkûr Miraç Çelenk’tir. Bu lakabın hususi bire bir anlamı bulunmayan. Sahne şovlarında sıklıkla şakalaştığımız tıpkı arkadaşımızdır. Görüntü heyecanının getirmiş olduğu refleksle, sahne üzerindeki iki sevimli arasındaki diyalogtur. Hatta diyalog kendisi diye bitmektedir. Bunu söylerken hangi üçüncü benzeri isim hangi aynı sosyal sınıf ve kesimi hedefledim. Tekrarlamadım altını çizmedim alkışlatmadım sonraları lansman üzere kullanmadım dolayısıyla halkı maksat ve düşmanlığa tahrik tavrı sergilemedim. Niyetim katiyen bu olmaz, üzerime atılı suçu işlemedim” diye kendini savunmuştu.

“MESLEKİ KİMLİĞİMİN BİR BEDELİ ADINA MAĞDURUM”

Ünlü şarkıcı avunmasının devamında şunları söylemişti: “İki kişi arasında sabık bu diyalog nedense hedefe oturtuldu. Değerlerini incitmiş olabileceğim herkesten bozukluk üstelik diledim. Mesleksel kimliğim ve duruşumun bir bedeli adına mağdurum. Kadınlığım, bedenim, eşliğim anneliğim üzerinden defaatle sözel kendisine linç ve istismara uğradım hassaten murat gösterildim. Amma yeniden birlikte duygu ve düşüncemi yeri geldiğinde tabir fail biriyim. Sahnedeki şaka, içtimai duyarlılığımım aynı uzantısı tezahürü değildi. Vakit Kaybetmeden iki kişi arasındaki şakaydı. Açıklama bildiri sunu amacı yoktu. Amma nedense öyleymiş gibi ayrımsız yere çekildi.”

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Altını Başsavcılığı Matbuat Suçları Bürosu’nca hazırlanan iddianamede, 702 alım ve dirilik, ‘müşteki’ namına düz aldı. Müştekiler ortada Endüstri ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank, Yazar Emine Şenlikoğlu Özkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Umumi Heyet Başkanı Saliha Kari Gümrükçüoğlu, HAMLE, HAMLE Vakfı, Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği dahi düzlük aldı. İddianamede, Gülşen Çolakoğlu karşı ‘Halkı garaz ve düşmanlığa açık kımıldatma etme’ suçundan 1 yıldan 3 yıla büyüklüğünde hapis cezası isteniyor.

Share: