Akdeniz’de zincir marketler denetlendi

Mersin’in biçim Akdeniz ilçesinde polis ekipleri zincir marketlerde denetim yaptı.

Toplum sağlığını destek olmak ve gitmek üzere hatanın seçme günü Akdeniz Belediyesi Polis Müdürlüğü ekipleri gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik taharri ile denetimlerini sıkılaştırdı. Ekipler son namına, kaymakamlık sınırlarında neşelilik gösteren zincir marketlerde uygulama gerçekleştirdi. Uray Zabıta Müdürü Zekâ Sivaslıoğlu’nun başkanlığında ekipler, satışa verilen peynir, yağ, şeker hastalığı, ten, benzin, yumurta ve savmak özellikle olmak için, vatandaşların yer haddinden fazla tükettiği gıdaların serencam kullanma tarihi, eşit,etiket ve kimlik,kasa fiyatı uyumu, gramaj, hıfız, ambalajlama koşullarına müteveccih kontrollerde bulundu.

Çok sayıda personelin katıldığı denetimlerde, alelhusus ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyuşmadığı hallerde yasal iş yapılacağı yönünde çalışanların uyarıldığı bildirildi. Antrparantez akıbet kullanma tarihi doğru deri türü gıdaların sunma kısa sürede dolaplardan çıkarılması gerektiği belirtilerek bazen marketlere eksikleri tamamlamaları için kanuni müddet verildi.

Belirlenen eksiklerini tamamlamayan işyerlerine, yasalar gereği idari yaptırım uygulanacağı ekiplerin halk sağlığını korumaya müteveccih kontrol ve denetimlerinin ise muttasıl devam edeceği kaydedildi. – MERSİN

Share: