Akarsu sıkıntısı diri mahalleyi sevindiren taharri

Manisa’nın Yunusemre ilçesine sadık Çamlıca Mahallesinde yaşanan akarsu sıkıntısını sona erdirecek elan mübarek içme suyu istikşaf çalışması tamamlandı. Sondajdan alınan numunelerin müspet çıkması halinde mahalleye selis su verilebilmesi için çalışmaya başlanacak.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine vabeste Çamlıca Mahallesine elan artağan su duyurmak adına başladığı tetebbu çalışmalarını tamamladı. Kullanılmamış taharri çalışmasında tam suya ulaşıldığı ve camekân alınarak teste gönderildiği açıklandı. Akıbet yıllarda bir anda nüfusu kalan mahallede içme suyu tam gelmediği amacıyla sık sık kesintilerin yaşandığı mahallenin mağduriyeti de yapılan iş ile kaldırılmış olacak.

Manisa Su ve Şebeke İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, mülk genelinde vatandaşlara zinde ve akıcı içmece suyu temini konusundaki çalışmalarına çabukluk kesmeden devam ediyor. MASKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde Yunusemre ilçesine merbut Çamlıca mahallesine ulaşan suyun daha artağan ve kıvrak olmasını sağlamak amacıyla bakir benzeri içmece suyu kaynağı vermek amacıyla başlatılan taharri çalışmaları tamamlandı. Istikşaf çalışmalarını İçme Suyu Dairesi Başkanlığından Idarehane Müdürü İlker Tığ da izlem etti. Alınan numune teste gönderildi ve sonuçlar bekleniyor. Müspet serencam alındığı takdirde, mahalleye henüz artağan ve kıvrak içme suyu yansıtmak yerine muktezi bağlantı yapılması üzere proje çalışmalarına başlanacak.

Muhtar Çetinkaya: “Akarsu çıkarıldı sorunumuz çözülecek”

muhtar Mevlüt Çetinkaya, “Mahallemizin akarsu sorununu halletmek üzere MASKİ Umumi Müdürlüğü eliyle araştırı çalışması yapıldı ve su çıkarıldı. Ilkin Manisa Büyükşehir Uray Başkanımız Sayın Cengiz Ergün olmak üzere emek veren herkese teşekkürname ediyorum” dedi. – MANİSA

Share: