Ahmet Akın: “Elektrik Tevzi Şirketlerinin Araştırı-Ihya (Ar-Ge) Harcamaları Vatandaşa Fatura Edilmiş. Hem üstelik Yasasız Olarak”

CHP Umumi Başkan Yardımcısı Ahmet Atak, “Cümbüş dağıtım şirketlerinin Araştırma-Geliştirme (AR-GE) harcamaları vatandaşa fatura edilmiş. Hem üstelik kanunsuz adına. Vatandaşımız, filhakika hareketlilik faturalarını ödemekte zorlanıyor. Ayrımsız dahi şirketlerin faturalarını ödemek zorunda bırakılıyorlar” açıklamasını yaptı.

CHP Umumi Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Saylav Ahmet Akış, zindelik tevzi şirketlerinin Ar-Ge harcamalarının, vatandaşların cıvıltı faturalarına yansıtılmasına aksülamel gösterdi. Akış’ın açıklaması şöyle:

“DOĞRU Öğür iktidarı halkın gözünden gerçekleri aşırmak için elinden geleni ardına koymuyor. Ancak mızrak çuvala sığmıyor. Gerçekler bir bir ortaya çıkıyor. Sayıştay’ın kamu hesabına, el adına teftiş görevini yapmasını engellemeye etkin SELIM Fırka iktidarı; EPDK’nın Sayıştay raporunu sansürleyememiş. Sayıştay aynı gerçeği ortaya çıkarmış. Zindelik tevzi şirketlerinin Araştırı-Geliştirme (AR-GE) harcamaları vatandaşa fatura edilmiş. Hem de kanunsuz olarak. Vatandaşımız, zaten hayatiyet faturalarını ödemekte zorlanıyor. Ayrımsız de şirketlerin faturalarını bayılmak zorunda bırakılıyorlar.

2016-2020 yılları ortada 21 adet cümbüş tevzi şirketine 209 milyon 473 bin 850 lira AR-GE bütçesi verilmiş. Bu tutarın 117 milyon 484 bin 950 lirası AR-GE harcaması yerine gerçekleştirilmiş. DÜRÜST Parti’nin kaymakamlık başkanlığı kabilinden çalışan EPDK ne yapmış? Bu kanunsuzluğu seyretmiş. Hatta ve ayrıca bu paralar, EPDK eliyle vatandaşımızın cebinden alınıp tevzi şirketlerinin kasasına konulmuş. Yurttaş avlu pahalılığında hayat mücadelesi veriyor. İktidar ise tercihini şirketlerden yana kullanıp kasalarını doldurmalarını seyrediyor. Bundan Sonra yeter. Fikir milletin sırtından.”

Share: