Ağrı’da SERKA’nın “2022 yılı Finansal Bindi Programı Brifing Toplantısı” yapıldı

Ağrı Valisi Osman Varol başkanlığında, Serhat Kalkınma Ajansının (SERKA) “2022 yılı Mali Bindi Programı Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı.

İbrahim Çeçen Üniversitesi yerleşkesindeki Hars ve Kongre Merkezi Salonu’nda yapılan derinti, kopya duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Vali Varol, burada yaptığı konuşmada, kalkınma ajanslarının bölgesel kalkınma ve bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan başlamak için var olduğunu söyledi.

Finansal destek programının en son 2 sene önce yapıldığını tamlayan Varol, şöyle konuştu:

“O dönemki projeler verimlilik açısından çokça bol tıpkısı noktaya gelemedi. Çünkü derhâl peşi sıra çokça kısık benzeri maliyet krizi sıkıntısı yaşandı. Doğrusu o dolaşma benim doğrudan öncecilik ve kararımla tığ kalkınma ajansımızın iş yürütümüyle ilgilendiren aynı hususuna tepki göstererek güzeşte hiçbir projemizle ilişkin itilaf imzalamadık. Ağrı hesabına bire bir aksülamel ortaya koymuştuk. Onun için benzeri dönemi kaçırdık sayılabilir. Ama maliyet artışlarından çevre o dönemki projelerin haddinden fazla aşkın hayata mürur imkanı olmadı. Bu kere haddinden fazla kırıcı hazırlanacağız. Bu nöbet kalkınma ajansındaki ihvan bizim valilik kendisine hassasiyetlerimizi biliyor. Direksiyonda kimin olması gerektiğini biliyorlar. Tesadüfen mali destek programı benim ahit başkanlığıma balya geldi, beraber çalışacağız.”

Varol, Serhat Kalkınma Ajansının, sosyo-konuşu gelişmişlik anlamında kavi olan, coğrafi, lehçe ve iklim açısından tehlikeli dezavantajlı tıpkısı bölgede bakım verdiğini anlatarak, buna rağmen 4 ilde de hizmetleri olduğunu sözlerine ekledi.

SERKA Umumi Sekreteri Nurullah Esmer dahi bölgede yatırım alanlarının genişletilmesinin ehemmiyet bildirme ettiğini belirterek, “Ajansımız kurulduğu günden bugüne büyüklüğünde bölgemizde tahminî 500 projeye 650 milyon liraya andıran bindi vererek benzeri bilyon lirayı çok bir asıl yatırıma dönüştürülmüştür. Bu camız 2022 yılında dahi toplanmış 52 milyon lira destekli 2 finansal bindi programımızı inşallah sizlerin üstelik katılımıyla tekrardan yatırıma dönüştüreceğiz.” diye niteleyerek konuştu.

Sunumla sona aziz programa, ilçe kaymakamları, çalım amirleri ve diyar protokolü katıldı.

Share: