Şeker Hastalığı kızı amacıyla farkındalık oluşturdu, onlarca diyabet hastasını coşkuyla eğlendirdi

Diyabet kızı amacıyla farkındalık oluşturdu, onlarca şeker hastalığı hastasını coşkuyla eğlendirdi

DİYARBAKIR – Diyarbakır Final Okulları Kurucu Başkanı Atmaca Otu, şeker hastalığı hastası kızı için 14 Ekim Acun Diyabet Haset çerçevesinde diyabet hastalarıyla benzeri araya getirerek doyasıya eğlendirdi. Kollar, dileklerini dileyerek gökyüzüne balonlar eşliğinde bıraktı.

Okullun Müessis Başkanı Delicesine Otu, 8 yaşındaki kızı Elisa Otu, geçtiğimiz ara ayında şeker hastalığı hastalığına yakalandığını öğrendi. Şeker Hastalığı hastalarının sıkıntılı süreçlerine şahit olan Otu, 14 Ilk Teşrin Acun Diyabet Günü çerçevesinde aynı jest yaparak okulu tamamen diyabet hastalarına ayırdı. Çeşitli etkinliklerle doyasıya eğlenmelerini sağladı. Farkındalık tasarlamak için diyabet gününde doyasıya eğlenen ayrıntılar, dileklerini balonlara yazarak gökyüzüne bıraktı. Aktarılma boyu süren etkinlikte çocuklara doktorları Mardin Artuklu Üniversitesi Çocuk Esenlik ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Özbek, Gaziyaşargil Eğitim ve Araştırı Hastanesi Bala Sağlığı Uzm. Dr. Funda Feryal Taş, veliler ve fahri öğretmenler eşlik etti.

Şahin Otu, çocuklara verdikleri desteklerden çevre doktorlara teşekkür dileklerinde bulundu. Otu, “Esenlik çalışanlarına minnettarız. Çocuklara verdikleri destekten ekolojik ortam hepsine saygılar sunarım. Bunun hayat tarzı olduğunu, ekol kendisine katkımız olsun istedik. 14 Teşrinisani Dünya Şeker Hastalığı Haset dolayısıyla okulumuzda destek olmak istedik” dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Yavru Esenlik ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Özbek, diyabetli çocukların toplumda alışılagelen karşılanması gerektiğini, ekstra aynı çabaya gerek olmadığını hatırlattı. Özbek, “Diyabette farkındalık oluşturmak, diyabetin eğitim ve dirim tarzıyla mebde edebilir benzeri hastalık olduğunu açıklamak için, bugün dünya aracılığıyla kutlanıyor. Bu günün sebebiyle şeker hastalığı hastaları kendiyle barışık yaşamayı öğreniyor. Bugün kim aktiflik bizim diyabetli çocuklarımız zat akranlarıyla bu arada diyabet ekibiyle henüz bahtiyar yaşamaları üzere yapılan bir aktivite. Diyabetli çocuklarla eğitim sürecinde olan öğretmen, ev ve akrabalar hastalarımız için ekstra bire bir çaba harcama etmemelerini ve normal davranmalarını onların bizden farkı olmadığının farkına varmaları bazı destekleri üzerine dahi apotr olmaları gerektiğini istiyoruz. Benzeri değişik dileğimizde çocuklarımızın parmakla ölçümü hesabına sürekli anten ile glikoz ölçümüne devletten bindi gelmesini diliyoruz” diye konuştu.

Gaziyaşargil Eğitim Bilimi ve Araştırı Hastanesi Bala Sağlığı Uzm. Dr. Süpürge Otu Feryal Taş ise diyabetli çocuklar topluluk içerinde yadırganmamaları gerektiğini, diğer çocuklarla karşılık şartlarda alışveriş görmeleri gerektiğini vurgulayarak, devletten sensör desteğinin sunma gelişmemiş zamanda geleceğini umduklarını kaydetti.

Share: